Norveç, dört darbecinin sığınma talebini kabul etti!

Hollanda, Almanya derken bir Avrupa ülkesi ile daha kriz kapıya dayandı. NATO'da görevli FETÖ üyesi dört Türk subay ile bir askeri ataşenin sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edildi. Karar ile birlikte sığınmacı subaylar Norveç'te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldular. Hükümetten ilk tepki ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Norveç, dört darbecinin sığınma talebini kabul etti!

Bir Avrupa ülkesiyle daha kriz yaşanıyor. Norveçdarbe girişimine katılan ve ordudan atılan beş askere sığınma izni verdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bu karara tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimine katılan NATO'da görevli dört asker ile bir askeri ataşe 15 Temmuz sonrası Norveç'e sığınmıştı. Darbecilerin yaptığı sığınma başvurusu resmen kabul edildi. Norveç Göçmen Dairesi'nin kararı ile askerler Norveç'te oturma ve çalışma hakkı kazandı... Kurtulmuş ise iadenin dostluk ilişkilerinin gereği olduğunu söyledi.

Hollanda ve Almanya ile yaşanan gerginlik devam ederken Norveç'in darbe girişimine katılan askerlere oturma izni vermesiyle Türkiye bir NATO müttefiki ile daha kriz noktasına geldi.

Aile üyelerinin de sığınma başvuruları kabul edilen NATO subayları ile ataşenin Norveç'te adresi gizli tutulan bir yerde yaşamlarını sürdürdükleri belirtiliyor.

Diğer Avrupa ülkelerinin de Norveç örneğini izlemesi durumunda, son günlerde batı ile gergin olan ilişkilerin daha da kötüleşeceği değerlendiriliyor.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Kurtulmuş, Biri askeri ateşe 5 Türk subayın sığınma talebinin kabul edilmesi için, "Norveç'ten darbecilerin iadesini istiyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# norveç # darbe # sığınma