AiHM'den haberi bile yok!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Ermeni soykırımı yalanına karşı kazanılan AİHM zaferinden haberi olmadığı ortaya çıktı. Taziye mesajıyla tepki çeken Erdoğan, "Malum, Almanya mahkemesinin verdiği bir karar var. Tabii buna itiraz var." dedi. Ulusal Kanal Başbakan'ın söylediği Alman Mahkemesi kararının peşine düştü. Ancak ne Başbakanlık ne de Dışişleri Bakanlığı'nın böyle bir karardan haberi yok.

Ulusal Egemenlik gününde taziye mesajı yayımlayan Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık 2013 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Ermeni soykırım yoktur" kararından haberi olmadığı anlaşıldı. Erdoğan 23 Nisan resepsiyonunda Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan yanıtlarında bir Alman Mahkemesi kararına dikkat çekti.

"Malum Almanya mahkemesinin verdiği bir karar var. Tabii buna itiraz var. Oralardan nasıl bir şey gelir bilemiyorum. Her alanda işi zaten normalleşmeye götürelim diyoruz"

Ulusal Kanal, Erdoğan'ın "Alman mahkemesi" ifadesiyle neyi kastettiğini anlamak için Başbakanlık'ı aradı.

Başbakanlık "biz bilmeyiz" diyerek Dışişleri Bakanlığı'nı adres gösterdi. Dışişleri Hukuk Müşavirliği'ne, hukuk müşavirliği de Berlin Büyükelçiliği'ne yönlendirdi. Ulusal Kanal bütün çabasına rağmen Alman mahkemesinin kararına ulaşamadı. Son çare olarak tekrar Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliye konuyu sorduk. Verilen yanıt şaşırtıcıydı, Başbakan Erdoğan'ın "Alman Mahkemesi kararı" dediği AİHM'nin Perinçek davası kararıydı.

"Almanya mahkemelerinin Ermeni meselesine ilişkin bir kararı yok. Başbakan'ın dili sürçmüştür. Kastedilen AİHM kararıdır."

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # aihm