FED Başkanı Jerome Powell uyardı

Amerikan ekonomisinde tehlike çanları çalıyor. FED Başkanı Jerome Powell , ABD ekonomisinin olağanüstü belirsizlik içinde olduğunu açıkladı. Powell, üretim ve istihdamın pandemi öncesi seviyeden çok uzak olduğunu söyledi.

FED Başkanı Jerome Powell uyardı

Amerika Birleşik Devletleri’nin siyasal ve ekonomik sistemi, freni patlamış kamyon gibi baş aşağı iniyor.

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası’na ilişkin yapacağı sunumun metni yayımladı. Powell yine uyarı üstüne uyarı yaptı.

FED Başkanı, Amerikan ekonomisinin önündeki yolun “olağanüstü” bir şekilde belirsiz olduğunu açıkladı. Powell, gayrisafi yurtiçi hasılanın bu yılın ikinci çeyreğinde büyük olasılıkla rekor seviyede düşüş göstereceğini kaydetti.

Salgında 20 milyondan fazla Amerikalının işini kaybettiğini hatırlatan Powell, işsizliği özellikle düşük ücretli çalışanlar, kadınlar, siyahî Amerikalılar ve Hispanikler için daha şiddetli olduğunu belirtti.

ABD’deki üretim ve istihdamın, pandemi öncesi dönemdeki seviyelerin çok altında olduğunu ifade eden Fed Başkanı Powell, “Ekonominin önündeki yol olağanüstü bir şekilde belirsiz ve büyük ölçüde virüsü kontrol altına alma başarımıza bağlı. İnsanlar, güvenli olduğuna emin olana kadar tam bir toparlanma mümkün değil” dedi.

FED Başkanı Powell, maksimum istihdam ile fiyat istikrarı hedeflerini başaracağından emin olana kadar faizi sıfır seviyesinde tutmayı planladıklarını ifade etti.

# FED # Jerome Powell