Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil yazdı: CHP’nin referandumda ‘Hayır’la imtihanı

Artık HDP ve FETÖ’yü merkeze alan siyasetler, CHP yönetiminin başkanlık sınavında seçenek olmaktan çıkmıştır. CHP, başkanlığa karşı bir Meclis cephesi kurmak ve milletin çeşitli kesimlerini bu hedefte birleştirmek göreviyle karşı karşıyadır

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil yazdı: CHP’nin referandumda ‘Hayır’la imtihanı

Referandum süreci başlar başlamaz gözlerin çevrildiği nokta siyasi partilerin izleyeceği referandum stratejileri oldu. Bizi daha çok ilgilendiren ise “Hayır” cephesindeki partilerin başkanlık sistemi karşıtlığında “Meclis ve millet cephesi” oluşturma çabası. Malumunuz AKP+MHP şeklindeki matematiği tersine çevirmek için bize millet-meclis cephesi lazım. Bu açıdan CHP’nin bir sırat köprüsünde olduğunu söylememiz gerekir.

Anlatmak istediğimizi somutlaştırmak için gelin referandumun kesinleştiği güne gidelim. Aşağıdaki fotoğrafa biraz odaklanalım.

Fotoğraf, Kadıköy İskele Meydanı’nda 21 Ocak Cumartesi günü yapılan CHP mitinginden. Eylemin sahibi CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı. Belli ki katılım artsın diye partiyi simgeleyen bir malzeme kullanmak istenmemiş. Peki Türk bayraklarındaki azlık dikkatinizi çekti mi? Alanda nereden baksanız 800 kişi var ama Türk bayrağı sayısı 8’i geçmiyor. CHP’li okurları üzmek istemeyiz ancak bu kez bayraksızlık bilinçli bir tercih. İddia değil, kanıtlı. CHP eyleminden 1 saat kadar önce yine Kadıköy’de yapılan bir başka eyleme bakalım.

BAYRAKSIZ GELİN

Bu eylemi düzenleyenler ise Vatan Partisi’nin de içinde bulunduğu Kadıköy Cumhuriyet Birliği. ADD, CKD, ÇYDD gibi ulusalcı çizgideki kitle örgütleri başı çekiyor. Platform (üyelerinin çoğu da CHP’li) bir gün önce CHP Kadıköy ilçe örgütüne “Ayrı eylemler yapmayalım. Gelin Türk bayrağı altında ortak bir açıklama yapalım” önerisini yaptı. Teklifi tartışılmadığı yanıt yıldırım hızıyla geldi. CHP: “Biz hiçbir bayrak (Türk Bayrağı da dahil) taşımadan bir eylem yapacağız. Gelecekseniz bayraksız gelin.” Ancak Platform kararlı bir şekilde eylemi Atatürklü dövizlerle ve Türk bayraklarıyla yaptı. Sonra platformda CHP’li olanlar partilerinin eylemine geçti. İşte yukarıda gördüğünüz az sayıdaki bayraklı CHP’liler de onlar.

CHP eyleminden sonra kulaktan kulağa yayılan bir bilgi var: HDP’liler CHP eylemine destek vermiş. Ama CHP’li dostlarımızın içi rahat olsun; HDP’liler konulan kurala uymuş Öcalan bayraklarını yanlarında getirmemişler. Yani farkedilmiyorlar. Tehlike yok!

Ama maalesef sosyal medya çağındayız biz istemesek de bilgiler bile ekranımıza akıyor. HDP Kadıköy İlçe Örgütü Facebook sayfasındaki paylaşım çarpıcı. CHP eylemine son iki saat kalana kadar HDP eyleme çağrı yapmış. Hem de CHP Kadıköy’ün aynı grafik tasarımıyla.

PKK’LILARA ÖZGÜRLÜK

Diyelim ki buraya kadar fazla şüpheci davrandık. Diyelim ki HDP de davetsiz misafirdi. Ancak iyi niyetimizin karşısında bu kez de CHP’nin basın açıklamasındaki mesajlar dikiliyor: “Bu iktidarda işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, terör, kaos ortamı tüm ülkeyi sardı. Tutuklu gazeteciler, akademisyenler, milletvekilleri ve kayyumlarla ülke açık bir cezaevi konumunda.” Soruyoruz: HDP-PKK’lı milletvekilleri dışında cezaevinde olan milletvekili var mı?

MİLLETİ BÖLEN EYLEM

Peki ya tutuklu gazetecilerle kast edilen ne? Bu açıklama yapılırken Hüsnü Mahalli de dışardayken yapıldığına göre; demek ki CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı gazeteci kılıklı PKK’lı ve FETÖ’cülerin cezaevinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Bu açıklamanın neresinde milleti birleştirme mesajı var? HDP-PKK-FETÖ savunuculuğunda mı hayır oyları yüzde 51’e çıkacak? Eyleme katılan CHP’li dostlarımızdan bu sorulara yanıt bekleyince bilmem çok şey mi istemiş oluruz?

STRATEJİDE HATA VAR

Şimdi gelelim işin stratejik boyutuna. Yukarıda anlattıklarımız bir ilçe örgütünün sıradan bir yanlışı değil. CHP yönetimindeki etkili bir kesimin çizgisini yansıtıyor. Bu ekip dün de bugün de HDP ile birlikte AKP’ye karşı konumlanma siyasetini savunuyor. Aynı ekip CHP’lilere FETÖ’cülerin yardımıyla iktidar olma hayallerini satıyor. CHP 2014-15 yıllarında varını yoğunu FETÖ’cülerin 17-25 Aralık yolsuzluk malzemelerine yatırmadı mı?

ABD PUSULASI YANILTIR

Her kritik dönemde HDP ve FETÖ ile CHP’yi mıknatıs gibi birbirine çeken kuvvetin Amerika olduğunu biliyoruz. CHP yönetimini asla kopmaması gereken vatan savaşı mevzisinden uzakta tutan da bu güç. Ancak içinde bulunduğumuz dönem ABD’nin artık hem bölgede hem de Türkiye’de oyun kuramayacağı bir dönem. Biz demiyoruz ABD gazete ve dergilerindeki makaleler söylüyor.

CHP DE YÜZLEŞİYOR

Başkanlık referandumu sürecinin güç dengesi de bu yeni duruma göre oluşacaktır. Hangi cephe ve siyaset milleti ayrıştırır ve ABD bölücülüğüne hizmet ederse kaybeden o olacaktır. CHP yönetiminin bu gerçekle yüzleşmesi kaçınılmazdır. Artık HDP ve FETÖ’yü merkeze alan siyasetler, CHP yönetiminin başkanlık sınavında seçenek olmaktan çıkmıştır. Her yanlış da bir doğruyu götürmektedir. CHP, başkanlığa karşı bir Meclis cephesi kurmak ve milletin çeşitli kesimlerini bu hedefte birleştirmek göreviyle karşı karşıyadır.

KILIÇDAROĞLU’NUN DOĞRU YAKLAŞIMI

Nitekim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Ocak’ta muhabirler yaptığı kahvaltıda hayır cephesinin simgesinin Türk bayrağı olacağını söylemesi buna işarettir (Aydınlık, 21 Ocak 2016).Türk milleti nasıl ki FETÖ darbe girişimine karşı sırtında Türk bayrağıyla kurşunları karşılaşmıştır; nasıl ki PKK terörüne Türk bayrağı altında meydan okumuştur, şimdi de Meclis’in tasfiyesine Türk bayrağıyla direnecektir.

CHP yönetiminden öncelikli beklenti, egemenliğin millete ait olduğuna inanan AKP ve MHP seçmenini hayır cephesine kazanmaktır.

DİKTATÖRLÜĞE HAYIR’ ÇİZGİSİ

Meseleyi diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesine indirgeyen her söylem başkanlıkçıların hanesine puan olarak yazılacaktır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a atfen “yıkılsın diktatörlük” naraları atmak meclis cephesinden kaçmaktır. Meclis cephesinde mücadele ikna gerektiriyor, zahmetli iş. Öyle gaza da getirmiyor. Bas küfrü diktatöre, gelsin alkışlar. Uyarıyoruz. Bu goygoyculuk kaybettirir. Başkanlık sisteminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni zayıflatacağını anlatmak elzemdir. Meclis yetkilerinin Cumhurbaşkanı’na devri Nasıl bir tehlikeyi barındırmaktadır? Hükümetsiz kalmak nelere yola açacaktır. Bu soruların yanıtları milliyetçi ve muhafazakar kesimlere aktarılmalıdır.

MİLLİ ANAYASA HAREKETİ CEPHESİNE BEKLERİZ

Bunun için atılacak en önemli adım Milli Anayasa Hareketi’ni (MAH) desteklemektir. MAH bu konuda Nasıl sonuç alınacağını, bundan önceKİ yeni anayasa girişimi sırasında ispatlamıştır. Şimdi de eski Meclis Başkan’ı Hasan Korkmazcan’ın başkanlığında çok sayıda ilde ve ilçede panelleri başlatmıştır. Eski AKP’li vekillerle birlikte eski MHP milletvekillerini hayır çalışmasına katan hali hazırdaki bu platform giderek büyümektedir. Mevcut CHP’li vekillerin hayır için milli seferberine katılacağı MAH’tır.

MİLLET KAZANACAK

Milletimize güvenimiz tamdır. Doğru bir strateji ile Gazi Meclis’i savunacak millet cephesi kuruluyor. Türk milletinin ezici bir çoğunluğu vatan savaşında zaten birleşti. Vatan Savaşı’nı ancak ve ancak güçlü bir Meclis’le zafere taşıyacağımızı milletimize göstereceğiz. Mücadelemiz herkese “hayır”lı olsun.

Osman Erbil

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı

ulusalkanal.com.tr

# chp # vatan partisi # referandum # osman erbil # kadıköy