Putin'in Özel Temsilcisi Dugin'den önemli değerlendirmeler

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül’de yapmayı planladığı bölünme referandumuna Rusya’dan tepki geldi. Rusya Dış Politika Danışmanı Alexander Dugin, Amerika’nın rolüne dikkat çekti “Irak’ı, Türkiye’yi, İran’ı ve Suriye’yi mahvetmek için Kürtleri bir bomba gibi kullanıyorlar” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bölünme referandumuna sayılı günler kala Rusya’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Rusya lideri Vladimir Putin’in kurmaylarından Alexander Dugin 25 Eylül’de yapılması planlanan sözde bağımsızlık referandumu için “Çok tehlikeli bir hareket” değerlendirmesi yaptı.

"KÜRTLERİ BOMBA GİBİ KULLANIYORLAR"

Referandumun yapılması konusunda ABD’nin rolüne dikkat çeken Dugin “Kürtlerin bölgeyi mahvetmek için kullanıldığını” vurguladı.

Dugin, "Irak’ı, Türkiye’yi, İran’ı ve Suriye’yi mahvetmek için Kürtleri bir tür bomba gibi kullanmaktalar. Aslında onlar, kürtlerin dostu değiller. Onlar kürtleri bir tür enstrüman olarak kullanmakta oldukça ustalar. Onlar bölgeyi ele geçirmek için kürtleri kurban ediyorlar. Bu Büyük Ortadoğu Projesi’dir. Kürtlere yardım adı altında bütün bölgeyi mahvedecekler. Ama bu sürecin sonunda asıl heba olan kürtlerin kendisi olacak. Hatalarının bedelini hayatları ile ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

Referandumun, Irak Devleti’nin çöküşünün başlangıcı olabileceğini belirten Dugin “Irak’ta etnik kimliğe dayalı bölücü hareketi genişletecektir” ifadelerini kullandı.

Kürtlerin, Atlantik tarafından kullanıldığını ve bunun bir Amerikan planı olduğunu söyleyen Dugin’e göre Irak, İran ve Türkiye’nin referandum sorunu birlikte çözmeli.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # iran # Putin # suriye # ırak # referandum # dugin