Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası gazetecilerin sorunlarını cevapladı. Erdoğan yangınlar ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, yangından etkilenen vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, yangınlara ilişkin konuşmasında hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirterek, "Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

- 28-30 Temmuz'da 71 orman yangını ne yazık ki çıkmış vaziyette, 57'si kontrol altına alındı, 14 orman yangınını kontrol altına alınma çalışması devam ediyor. Olumlu istikamette gelişme söz konusu. Dolayısıyla şu anda bizim özellikle öğlen itibarıyla uçakların gelişiyle olumlu istikamete dönüyoruz ve bakanlarımız bunun yanında Başkanvekilim Binali Yıldırım Bey şu anda Muğla'da, Bekir Pakdemirli orada, Mevlüt Çavuşoğlu orada, Süleyman Soylu Bey bugün bölgeye geçti. Bunun yanında Murat Kurum Bey orada.

''SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR''

Erdoğan yangınlara ilgili açılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

- Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor. İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var. İstihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Çalışmalardan sonra net ne olabilir bunu o zaman açıklamak durumunda olacağız.

- Fakat şöyle boşverip de geçilecek bir şey değil. Değişik mekanlarda fakat hemen hemen aynı anda Manavgat'tan başlayıp, Muğla, Marmaris, Bodrum'u kapsayan ve süren bir durum.

- Bu bir eğer milli bakış gerektiriyorsa eğer bu ülke olarak millet olarak birlikte karar vereceğimiz adım atacağımız bir konuysa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Fakat bakıyoruz ki burada bile siyaset, spekülasyonlar malesef siyasi partilerin yaklaşım tarzları üzüntü verici.

# istanbul # bodrum # cumhurbaşkanı erdoğan # süleyman soylu # milas # Bekir Pakdemirli # orman yangınları # Marmaris # binali yıldırım # manavgat # Murat Kurum # antalya orman yangını # Muğla orman yangını # Hatay orman yangını # osmaniye orman yangını # adana orman yangını