Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Türkiye, yangınlarla mücadele ederken meteorolojiden iyi haber geldi. Bugün yurt genelinde sağanak etkili olacak. Sıcaklığın bazı bölgelerde 4 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor. Antalya'da ise sağanak aralıklarla etkili oluyor.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Bugün yurt genelinde sağanakyağış etkili olacak. Vatandaşlar, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskınlarına karşı uyarıldı. Sıcaklığın bazı bölgelerde 4 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışların etkili olacağı belirtildi. Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANTALYA'DA YAĞMUR SEVİNCİ

Yangınlardan en çok etkilenen şehirlerimizden olan Antalya'da ise sağanak aralıklarla devam ediyor. Yangınlardan etkilenen bölgede, yağmur sevinç yarattı.

Yağışların, öğleden sonra Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yarından itibaren ise sıcaklıkların tekrar 38 derecelerin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

BURSA'DA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Öte yandan Bursa'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sabahın erken saatlerinde aniden bastıran sağanak, cadde ve sokaklarda su, çamur ve taş birikintilerine neden oldu.

# istanbul hava durumu # uyarı # meteoroloji # sağanak # yağış # sağanak yağış # ege # doğu anadolu # karadeniz # Hava durumu # hava sıcaklığı # yağmur # marmara # antalya hava durumu # sel # sağanak yağmur # bursa hava durumu # bursa sel # yangınlarla mücadele # 7 ağustos hava durumu