MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik bu kararımızın cesaretle arkasındayız''

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması çağrısını bir adım daha öteye taşıdı, yargıya başvuru yapma sinyali verdi. İlk olarak Adalet Bakanlığı ya da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adımlarını bekleyeceklerini belirten MHP lideri, ''ondan sonra MHP sözünün arkasında ve gereğini yapacak cesarettedir" dedi. Devlet Bahçeli, AİHM'in terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş kararına da, ''Tanımıyoruz'' sözleriyle tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik bu kararımızın cesaretle arkasındayız''

Haber: Seda Akyüz

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması çağrısını bir adım daha öteye taşıdı, yargıya başvuru yapma sinyali verdi. Bahçeli, ''HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik, bu kararımızın cesaretle arkasındayız'' dedi.

Bu sözlerle terörün siyasi kapısına kilit vurulması için yaptığı çağrısını yineledi MHP lideri Devlet Bahçeli. Kapatma başvurusu için de sinyal verdi.

Partisinin il başkanları toplantısının ardından konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir kez daha PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasını gündeme getirdi.

Devlet Bahçeli, ''Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz. Teröristleri kucaklayıp TBMM'ne gelen bölücülere tahammül edemiyoruz. Biz Demirtaş'a bakınca terörist görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ulusal Kanal'ın ''HDP'nin kapatılması için yargıya başvuru yapacak mısınız?'' sorusunu yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, sürece işaret ederek, ''Önce sırasıyla ifade ettiklerinizi bir görelim. Ortaya nasıl bir tavır koyuyorlar. Ondan sonra MHP durduğu sözün arkasında ve arkasında durduğu sözün de gereğini yapacak cesarettedir. Kimse merak etmesin'' dedi

Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş için verdiği "serbest bırakılsın'' kararına da tepki gösterdi. İspanya'da terörle ilişkisi nedeniyle kapatılan Batasuna Partisini örnek göstererek AİHM'i eleştirdi.

Devlet Bahçeli, ''AİHM terörist Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını dayatan en son kararını tanımıyoruz, takmıyoruz, hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz. AB üyesi İspanya'da teröre bulaşmış Batasuna'ya ne yapılmışsa hukuki ve ahlaki tutarlılık gereğince Türkiye'de de aynısının yapılmasını talep ediyoruz. Biz HDP kapatılsın derken haklıyız, halkın tercümanıyız'' sözlerine yer verdi.

İyi Parti Genel Başkanı'na bir kez daha "evine dön" çağrısı yapan Bahçeli, Akşener'in "memleket masası" önerisine ise, ''Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile. Memleket masası kuramayanlar, mihnet masası kurmanın peşindedir. Bizim nazarımızda masa kurma teklifi ciddiyetsiz ve itibarsız bir tekliftir'' şeklinde sert açıklama yaptı.

MHP liderinin gündeminde Almanya'daki Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Parlamentosu'nun Aleviliğe ayrı din statüsü tanıma kararı da vardı.

Bahçeli konu ile ilgili, ''Alevi İslam inancına mensup canlarımızı istismar eden Batı planları, Müslüman Türk milleti tarafından âdeme mahkum edilecektir. Bizi koparamayacaklar. Bizi bölemeyecekler'' sözlerine yer verdi.

# mhp # hdp # devlet bahçeli # tbmm # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi # demirtaş