Malatya'da 15 bin kişilik 'Kardeşlik Ekimi'

AKP'nın bölünme paketine karşı Doğu ve Güneydoğu'nun çeşitli illerinden gelen yurttaşlar, “Kardeşlik için Özgürlük Ekimi” sloganıyla Turan Emeksiz Meydanı'nı doldurdu

Malatya'da 15 bin kişilik 'Kardeşlik Ekimi'

Emrah Zorba-Malatya

Malatya Turan Emeksiz Meydanı, AKP'nin bölünme paketine karşı kardeşliği ilan etmek için biraraya gelen 15 bin kişiyle doldu. “Kardeşlik için Özgürlük Ekimi” sloganıyla toplanan yurttaşlar alana sığmadı. Cumhuriyet Şöleni'nde polislerin kurduğu barikatlar, halkın arasında kayboldu. Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elazığ, Erzurum ve Sivas, Kars, Van'dan çıkan yurttaşlar, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye" sloganları attı. Coşkulu kalabalık sık sık Gündoğdu Marşı'nı söyledi.

'Cumhuriyeti yedirtmeyiz'

Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği şölene İşçi Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği de destek verdi. CHP milletvekili Veli Ağbaba'nın mesaj gönderdiği şölene CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hakan İnci katıldı. Şölenin sonunda yurttaşlar, Resul Dindar ve Mustafa Özarslan'ın verdiği konserlerle coşkulu anlar yaşadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Levent Kırca yurttaşlara seslendi. Kırca, yurttaşları Atatürk'e ve Cumhuriyete karşı çıkanlara sandıkta hesap sormaya davet etti. Cumhuriyet'in yurttaşlara emanet edildiğini belirten Kırca "Biz bu Cumhuriyeti bunlara yedirtmeyiz arkadaşlar" dedi. İçerdekiler oyununun, Malatya'da Valilik tarafından sahneleneceği tiyatro salonu kapatılarak engellenmek istendiğini belirten Kırca, “Gezi olaylarıyla gücünü gösteren İşçi Partisi ve TGB'li gençlerimiz bu oyunun burada oynanmasına karar vermiştir" dedi.

'Erdoğanların son 29 Ekim'i'

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Kurtuluş Akkaya, yurttaşlara seslendi. Akkaya, Haziran ayaklanmasının kararlılığının halen devam ettiğine ve asıl amacına ulaşacağını söyledi. Akkaya, “Tayyip Erdoğanların kurdukları barikatlar bu millet için bir engel teşkil etmiyor. O barikatlar, yıkılmaya mahkum. Bu 29 Ekim, Tayyip Erdoğanların göreceği son 29 Ekim olacak” dedi.

Sanatçı Resul Dindar'ın konseri sırasında söylediği "Türk bayrağı ve Atatürk'ün fotoğrafını her sahnede görmek isterim. Arkadaşlar sağolsun asmışlar, asmasalardı asmalarını isterdim” sözleri alanda coşkuyla alkışlandı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cumhuriyet # malatya # 15 bin