Putin yurt dışına asker göndermek için onay istedi

Rusya Parlamentosu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye'ye asker gönderme yetkisi verdi. Putin'in yurtdışına asker gönderme talebi hem parlamento hem de parlamentonun üst kanadı talebi tarafından onaylandı. Kremlin İdaresi Başkanı Segey İvanov, talebin Suriye'den geldiğini açıkladı. Suriye Parlamentosu Sekreteri Halid El Abud da Moskova'nın bu hamlesini "Krizin bitmesi için sonun başlangıcı" olarak niteledi, "ABD'nin bizim koalisyona katılmaktan başka çaresi kalmadı" dedi.

Putin yurt dışına asker göndermek için onay istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yurt dışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden onay istedi. Konsey talebi oybirliğiyle onayladı. Rusya artık Suriye'ye asker gönderebilecek.

Talep önce parlamentoda sonra da parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden geçti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rus askerinin Suriye’ye gönderilmesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Putin, terörle mücadeleye ilgisi olan tüm tarafları birleştirme çabasında olduklarını belirtti. Rus lider, "Hava operasyonlarının yönetimi için Rusya, Suriye, İran ve Irak tarafından Bağdat’ta kurulan bilgi paylaşım merkezine dileyen herkes katılabilir." dedi.

Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, talebin Suriye'den geldiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in askeri işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin de "Suriye'ye gereken her şeyi sevk edeceğiz'' dedi.

Kararın ardından Suriye'den peş peşe açıklamalar geldi. Suriye Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada asker talebinin Şam tarafından yapıldığı doğrulandı. Suriye Parlamentosu Sekreteri Halid El Abud da "Bu yeni aşamayı krizin bitmesi açısından sonun başlangıcı olarak tanımlayabiliriz" dedi. Abud, "ABD'nin de bizim koalisyonumuza katılmaktan başka çaresi kalmadı'' ifadesini kullandı.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Rusya'nın yalnızca IŞİD'i değil, tüm terörist grupları hedef alacağını açıkladı.

Irak'tan ilk açıklamayı Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Hakim Zamli yaptı. Zamli, Irak hükümetin kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr