Vatan Partisi Heyeti, Suriye Enformasyon Bakanı ve Sanayi Bakanı ile görüştü

Suriye devlet yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak üzere Şam’da bulunan Vatan Partisi heyeti, Suriye Enformasyon Bakanı Al Zoubi ve Sanayi Bakanı Eddin Touma ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye-Suriye arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yapıldı. Vatan Partisi heyeti, Suriye ve Türkiye’yi hedef alan etnik ve mezhepsel bölücülüğe dikkat çekti.

Vatan Partisi Heyeti, Suriye Enformasyon Bakanı ve Sanayi Bakanı ile görüştü

Suriye devlet yetkilileri ile görüşmek üzere Şam'a giden Vatan Partisi heyeti temaslarını sürdürüyor. Heyet, Suriye Enformasyon Bakanı Al Zoubi ve Sanayi Bakanı Eddin Touma ile bir araya geldi.

Vatan Partisi heyeti, Enformasyon Bakanı Al Zoubi tarafından karşılandı. Al Zoubi görüşmede, Türkiye ve Suriye arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaptı.

"Siyasal İslam, ülkelerimiz arasındaki ilişkiye ve ülkelerimize zarar verdi." diyen Zoubi, "Son 100 yıldan beri, bölgemizde laiklik açısından örnek ülkelerimize sokulmaya çalışılan siyasal İslam, gerçek İslam anlayışına da zarar verdi” ifadelerini kullandı. AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın politikalarını eleştiren Zoubi, Müslüman Kardeşler ideolojisinin partilerin çıkarları adına laikliği ve devleti hedef aldığını belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Beyazit Karataş da laikliğin Türkiye ve Suriye’nin çimentosu olduğuna vurgu yaptı. Karataş, Vatan Partisi'nin hedefinin iki ülke arasındaki ilişkileri tekrar kurmak olduğunu ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümamiral Soner Polat da Suriye ve Türkiye’yi hedef alan etnik ve mezhepsel bölücülüğe dikkat çekti. "Obama, PKK’yı kara güçleri olarak tanımladı" diyen Polat, Türkiye ve Suriye’yi ABD güdümündeki kuvvetlerin tehdit ettiğini vurguladı.

Vatan Partisi heyetinin ikinci durağı ise Suriye Sanayi Bakanlığı oldu. Sanayi Bakanu Eddin Touma ile görüşen heyet, iki ülke arasında ticari ilişkilerin tekrar kurulması yönünde fikir-alışverişinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi heyeti # Sanayi Bakanı