Arınç'tan AKP'ye "bir saniye" sitemi

AKP’nin 6'ıncı Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Amerika ile yaşanan kriz ve terörle mücadelede sert mesajlar verdi. Parti kurmaylarından yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin mesajlar ise dikkat çekti.

AKP’nin 6'ıncı Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda toplandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kongrede ilk mesajını böyle verdi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'dan bir heyet de AKP kongresini takip etti. 29 uluslararası kurum temsilcisinden 8’i büyükelçi ve genel sekreter seviyesinde olmak üzere toplam 36 kişi de kongrede yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede yaptığı konuşmada ABD İle Türkiye arasında gerilen ilişkilere değindi.

Erdoğan ekonomi üzerinden yaptırım tehditlerine ilişkin de net mesajlar verdi.

Bölgesel güvenlik konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. "Suruç ve Cizre" ifadeleriyle Fırat'ın doğusuna dönük mesajlar verdi.

AKP Kongresinde erken yerel seçim tartışmasına ilişkin de dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, kongrede katıldığı bir televizyon yayında "Yerel seçimler öne çekilebilir mi?" sorusuna "Ekim, Kasım gibi veya Eylül, Ekim, Kasım gibi olması gerekir" yanıtını verdi.

Partinin kurucuları arasında yer alan Bülent Arınç da kongreye katılan isimler arasında yer aldı. Arınç, AKP'nin tarihini anlatan 16 dakikalık film için "Filmde bir saniyelik bir karede bile gözükmedik" diyerek sitem etti.

ulusal.com.tr

# AKP # bülent arınç