F-35'lerde ilk teslimat bugün

Türkiye bugün iki F-35'ini teslim alacak. Ancak uçaklar Türkiye'ye verilmeyecek. Bunun için 2019 yılının sonu beklenecek. Tören için tüm hazırlıklar tamam. Peki, 5. nesil savaş uçaklarının özellikleri neler? Haberimizde izleyelim...

Ankara-Washington hattını geren uçaklarda yarı teslimat bugün. Türkiye'nin eline 2019 yılının sonunda geçecek olan F-35'ler için teslim töreni yapılacak.

Törene sayılı saatler kala Türkiye'nin iki F-35'inin deneme uçuşu görüntülendi. Görüntüler, F-35'lerin ana üreticisi Lockheed Martin üssünde kaydedildi.

5. nesil savaş uçağı olan F-35'lerin üretim süreci aralarında Türkiye'nin de olduğu 9 ülke tarafından gerçekleştiriliyor.

Bazı önemli parçalar Türkiye'deki tesislerde üretiliyor. Bunlar arasında orta gövde, kompozit parça ve adaptör bulunuyor. Türk şirketlerinin projedeki payı ise toplam 7 buçuk milyar dolar.

Türkiye ve Amerika dışında sürece dahil olan diğer ülkeler ise Avustralya, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç ve İngiltere. Bunlar dışında sadece üç ülke; İsrail, Güney Kore ve Japonya F-35'e sahip.

ulusal.com.tr

# f35 # uçak # teslimat