AKP'li milletvekilleri, genel başkan yardımcısının istifasını istedi

Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemini içeren yeni Anayasa teklifini Kasım'da Meclis'e getireceklerini söyledi. Milletvekillerinin, "Tam başkanlık, yarı başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığından hangisini getireceğiz" sorusuna da yanıt veren Yıldırım, tam başkanlık sistemini işaret etti. Al Jazeera'nin haberine göre, bazı milletvekillerinin hedefinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli vardı. Dişli'nin, tümgeneral olan kardeşi Mehmet Dişli darbeci olduğu için tutuklanmıştı. Habere göre milletvekilleri, "Bir arkadaşımızdan fedakârlık bekliyoruz" diyerek Şaban Dişli'nin istifasını istedi.

Afyonkarahisar'da Başkanlık ve yeni Anayasa için yol haritasını belirleyen AKP, Kasım'da harekete geçiyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Afyonkarahisar'daki istişare kampının kapanış konuşmasında yaptığı bu açıklamanın perde arkası ortaya çıktı.

Yıldırım, kampın basına kapalı bölümünde yeni Anayasa ve Başkanlık çalışmasını Kasım'da Meclis'e getireceklerini söyledi.

Bazı milletvekilleri de AKP'nin tam başkanlık, yarı başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı seçeneklerinden hangisini gündeme getireceğini sordu.

Yıldırım'ın soruya, "AK Parti yaparsa tam yapar, hiçbir işi yarım yapmaz" yanıtını vererek tam başkanlık sistemini işaret ettiği belirtildi.

Kampta sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da FETÖ'nün haberleşme ağı Bylock'un sulandırıldığını ifade etti, programın yanlışlıkla indirilemeyeceğini kaydetti.

"BY LOCK SULANDIRILIYOR: İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstihbarat örgütü birlikte bir çalışma yaptık. Tespitlerimize göre örgüt bu sistemi Eylül 2014'ten sonra Türkiye üzerinden değil, dünyada VPN üzerinden kullanmaya başlıyor. İlk önce 18 bin kullanıcı tespit ediliyor. Buna birinci ByLock diyoruz. İkincisinde ise 40 bin kullanıcı tespiti var. Ancak 2. ByLock dediğimiz olayda, operatörden kaynaklanan bir endişe sebebiyle bu 40 bin rakamı şu anda tekrar gözden geçiriliyor."

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISIŞABAN DİŞLİ'NİN İSTİFASI İSTENDİ

Al Jazeera'nin haberine göre, bazı milletvekillerinin hedefinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli vardı. Dişli'nin, tümgeneral olan kardeşi Mehmet Dişli darbeci olduğu için tutuklanmıştı. Habere göre milletvekilleri, "Bir arkadaşımızdan fedakârlık bekliyoruz" diyerek Şaban Dişli'nin istifasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

# genel başkan yardımcısı # şaban dişli