Mısır Devrimi'nin 3. yıldönümü terör eylemlerine sahne oldu

Mısır, Devrim'in üçüncü yıldönümünde, yönetim karşıtlarının silahlı eylemlerine sahne oldu. Resmi kurumların hedef alındığı bombalı ve silahlı saldırılar sonrasında, sokaklar karıştı. Olaylarda 49 kişi öldü, 247 kişi yaralandı.

Mısır Devrimi'nin 3. yıldönümü terör eylemlerine sahne oldu

Mısır sokakları Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin üçüncü yıldönümünde, terör eylemlerine sahne oldu. Bombalı ve silahlı saldırıların ardından sokaklar karıştı, çıkan olaylarda 49 kişi hayatını kaybetti, 247 kişi yaralandı.

Mısır Devrimi'nin üçüncü yıldönümü öncesinde Londra'daki Cihatçı Lider Hani El Sibai, bir fetva yayınlayarak, yönetime karşı silahlı ayaklanma çağrısı yaptı.

25 Ocak'ta Kahire Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bomba patladı. İki kişi öldü 47 kişi yaralandı. Bir diğer saldırı El Bohos Metro İstasyonu yakınlarında düzenlendi. Ordu ve Emniyet birimlerini hedef alan saldırıda 2 polis ve 3 er yaralandı. Bir bombalı saldırı da Kültür Bakanlığı binasına düzenlendi.

Saldırıların sorumluluğunu terör örgütü Ansar Bet-ül Makdis üstlendi. Örgüt, twitterdan yaptığı açıklamada, ordu ve polisi "kafir" olarak adlandırdı.

Önce Mübarek, ardından da Mursi yönetime karşı mücadele eden Devrim taraftarları ise Tahrir Meydanı'nda toplandı.

Saldırılar ve sonrasında çıkan çatışmalarda 49 kişi öldü, 247 kişi yaralandı. Mısır güvenlik güçleri, olaylara karıştığı iddiasıyla binin üzerinde kişiyi gözaltına aldı.

ulusalkanal.com.tr

# mısır # devrim # terör # kaos # Hüsnü Mübarek # Kahire # tahrir meydanı