Terör finansını önleyecek teklif Meclis'te

Terörün finansmanını önleyecek kanun teklifinin ilk bölümü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Görüşmelerde teklifin bir maddesinde değişikliğe gidildi. Uyuşturucu ticareti veya kara para aklama suçu işleyen dernek yöneticisinin görevden uzaklaştırılması için ''kovuşturma'' şartı getirildi. Ayrıca terör örgütüne maddi yardım sağlayanların mal varlıkları da dondurulacak.

Terör finansını önleyecek teklif Meclis'te

Terör örgütünün gelir kaynaklarına darbe indirecek kanun teklifi için yapılan Meclis görüşmelerinde önemli bir ilerleme sağlandı.

43 maddelik Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine ilişkin kanun teklifinin ilk bölümü Genel Kurul'da kabul edildi. Meclis'ten geçen 19 madde ile terörizmin finansmanı, uyuşturucu ticareti ve kara para aklama konularında terör örgütü ile iş birliği yaptığı tespit edilen derneklere yaptırım öngörülüyor.

Teklifin Adalet Komisyonu’ndan geçen hali ile bu kişiler hakkında ''soruşturma'' başlatılması halinde dernek yöneticileri görevden uzaklaştırılacaktı. Genel Kurul'da teklifin bu konuya ilişkin 15'inci maddesinde bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre dernek yöneticisi hakkında ''kovuşturma'' başlatıldığında görevden alma uygulanacak.

Kanun teklifi ile ayrıca terör örgütlerine maddi destek sağlayanların mal varlıkları kısa sürede dondurulacak. Terör örgütlerinin sosyal medya hesaplarının kapatılması sürecine hız verilecek.

Teklif ile kitle imha silahlarının finansmanını önlemek için Birleşmiş Milletler yaptırımları doğrultusunda da yeni önlemler getirilecek.

# terör # meclis # finansman # Birleşmiş milletler # genel kurul