Boris Johnson atılacak adımları açıkladı

İngiltere normalleşme sürecine girdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson atılacak adımları açıkladı. İlk aşamada fabrikalar açılacak. Sokağa çıkanlar sınırlı hareket alanına sahip olacak. İkinci aşamada okullar, üçüncü aşamada oteller açılabilecek.

Boris Johnson atılacak adımları açıkladı

31 binden fazla kişinin öldüğü İngiltere, normalleşme planını hazırladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 tedbirlerinde yapılan sınırlı değişiklikleri ve normalleşme adımlarını açıkladı.

İlk aşamada fabrikalar açılacak ve insanlar egzersiz için sokağa çıkılabilecek. Evde çalışmaları mümkün olmayan inşaat ve fabrika işçileri, işlerine dönebilecek.

Çarşamba gününden itibaren İngiltere'de yaşayanlar, egzersiz yapabilmek için daha fazla dışarı çıkabilecek. Sokağa çıkanlar hane halkı üyeleriyle olmak şartıyla parklarda oturulabilecek. Sosyal mesafe kurallarını ihlal edenlere verilecek para cezası artırılacak.

Ülke dışından gelenler karantinaya alınacak.

İkinci aşama 1 Haziran'da başlayacak. Bazı mağazalar açılacak. İlkokuldan başlamak üzere eğitim çağındakiler yeniden okullara gidebilecek.

Üçüncü aşamada ise temmuz gibi güvenli olmaları ve sosyal mesafe kurallarını uygulamak şartıyla bazı oteller ve halka açık yerleri yeniden açılacak.

İngiltere'de 23 Mart'tan itibaren kullanılan "Evde kalın, Ulusal Sağlık Hizmetlerini koruyun, hayat kurtarın" sloganı "Tetikte kalın, virüsü kontrol edin, hayat kurtarın" olarak değiştirildi.

ulusal.com.tr

# ingiltere # Boris Johnson