İzmir Tabip Odası'ndan çifte cinayet ve beyaz kod açıklaması

İzmir Torbalı’da İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park ve doktor Harun Gülcemal’in eşinin öldürülmesi ile ilgili perde aralanıyor. Katil zanlısının silah zoruyla para istediği, olumsuz yanıt alması üzerine cinayetleri işlediği belirtildi. Katil zanlısının doktor Harun Gülcemal’in beyaz kod uygulaması ile şikâyet ettiği kişi olmadığı da anlaşıldı.

İzmir Tabip Odası'ndan çifte cinayet ve beyaz kod açıklaması

Sağlık camiasını yasa boğan İzmir Torbalı’daki cinayetlerle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Öldürülen İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park’ın eşi doktor Hatice Park ile öldürülen Hatice Gülcemal’in eşi doktor Harun Gülcemal saldırı anını anlattı. İki ifadede katil zanlısının silah zoruyla para istediği olumsuz yanıt alması üzerine cinayetleri işlediği vurgulandı.

Cinayetin nedeni ile ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı. Ancak cinayetin “sağlıkta şiddetin parçası” olduğu iddiaları da doğrulanmadı. Doktor Harun Gülcemal geçen hafta “beyaz kod” uygulamasına başvurmuş ve bir hastadan şikâyetçi olmuştu. Cinayet soruşturmasını yakından takip eden İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat Kara, “beyaz kod uygulanan kişi ile katil zanlısının farklı kişi” olduğunu açıkladı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu da cinayetin “beyaz kod” ile ilgili olmadığına işaret etti.

Oda Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, sosyal medyadaki bilgilerin yanlış olduğuna vurgu yaptı.

Torbalı’daki olayda yaşamını yitirenlerin sağlık camiasından olmasının yanı sıra dikkat çeken başka bir nokta daha var. Katil zanlısı ağır yararlanan polis memuru dahil 3 kişiyi de başından vurdu. Bu durum 17 suçtan sabıkası olan katil zanlısının amatör olmadığı görüşünü güçlendirdi. Torbalı İlçe Sağlık Müdürü doktor Mehmet Park’ın otopsisinde hazır bulunan hekim Mustafa Vatansever de “katil profesyonel mi” soruya gündeme getirdi.

İlçe Sağlık Müdürü doktor Mehmet Park ile doktor Harun Gülcemal’in eşi Hatice Hülcemal’in cenazeleri toprağa verildi.

Polisin göğsünden vurarak yakaladığı katil zanlısı Enver Y. tedavisinin ardından emniyete götürülerek sorguya alındı. Enver Y. ile birlikte operasyonda yaralanan diğer 4 şüphelinin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

# Torbalı # Mehmet Park # Harun Gülcemal