Turunçlar kadınların elinde ''altın lezzet''e dönüşecek

Kadın eli, kadın emeği, kurulan kooperatiflerle değer kazanıyor. Antalya'nın simgesi, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin üreten kadınlarının elinde lezzetlenecek. Turunçlar, reçele dönüşüp sofralarımıza gelecek.

Turunçlar kadınların elinde ''altın lezzet''e dönüşecek

Turunçlar toplandı. Kadınların hünerli ellerinde 'altın lezzete' dönüşmek için yola çıktı. Bu güzel dönüşüm Antalya'nın Korkuteli ilçesinin üretim kooperatifinde sağlanıyor.

Kışın yaprağını dökmeyen ağacı ve bu ağacın portakala benzeyen, fakat suyu acımtırak olan meyvesiyle turunç, Antalya'nın simgesi. Kentin caddelerini ve parklarını süsleyen turunç meyveleri lezzetli reçellere dönüştürülecek.

'Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi', Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında yürütülüyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonluğu ile Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu projede çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda turunçlar, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin üreten kadınlarının elinde lezzetlenecek. Turunçların ilk hasadı Karaalioğlu Parkı'nda yapıldı. Kadınlar topladı. Belediye ekipleri araçlara yükledi. Turunçlar, lezzetli reçellere dönüşmek üzere Korkuteli'nde bulunan üretim tesisine doğru yola çıktı.

KORKOOP Başkanı Dudu Kocabaş proje ile ilgili konuştu.

# antalya # portakal # mandalina