Meksika ile Amerika arasındaki "duvar" gerilimi sürüyor

Beyaz Saray, iki ülke sınırına örülmesi planlanan duvarın maliyetinin, Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyarak finanse edileceğini açıkladı. Açıklamaya tepki gecikmedi. Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray "bu Amerikalı tüketicilere pahalıya patlar" dedi.

Meksika ile Amerika arasındaki "duvar" gerilimi sürüyor

Amerika Başkanı Donald Trump'ın, Meksika sınırına örmeyi planladığı duvar iki ülke arasında gerilime neden oldu. Trump yönetiminin "duvarın maliyetini Meksika'dan gelen mallara yüzde 20 vergi koyarak karşılayacağız" açıklaması ise gerilimi daha da tırmandırdı.

Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, söz konusu verginin, ürünlerin Amerikalı tüketicilere çok daha pahalıya ulaşmasıyla sonuçlanacağını belirtti.

Videgaray, "Ürünlerimize vergi koyulması, duvarı bize ödetmez fakat Kuzey Amerikalı tüketicilere daha pahalı avokado, çamaşır makinesi, televizyon satılmasıyla kendi vatandaşlarına ödetir." ifadesini kullanduı.

Sınıra duvar örüleceğini Amerika Başkanı Donald Trump açıklamış, Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto ile yapacağı toplantıyı da iptal edebileceğini duyurmuştu. Pena Nieto da "ABD'ye gitmiyorum." açıklaması yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # meksika # sinir krizi