Engellilere tüketici hakkı projesi

Engellilerin Tüketici Hakları için Uluslararası İşbirliği oluşturuluyor. Türkiye ve Bulgaristan’daki engelli örgütleri ile tüketici dernekleri, engellilerin, sosyal yaşamda yaşadıklara zorlukları dikkat çekmek ve çözüm arayışları çerçevesinde proje geliştirdi. Projenin amacı, engellilerin ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlere herkesle eşit haklarda erişebilmesini sağlamak...

Engellilere tüketici hakkı projesi

Türkiye’de yaklaşık 8 buçuk milyon engelli vatandaş yaşıyor. Engelliler, sosyal yaşamda, plansız kentleşmenin de getirdiği olumsuzluklar yüzünden, eğitim, sağlık, istihdam gibi temel hak ve ihtiyaçlara ulaşmakta güçlüklerle karşılaşıyor.

Türkiye ve Bulgaristan’daki engelli örgütleri ile tüketici dernekleri, engellilerin, sosyal yaşamda yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve çözüm arayışları çerçevesinde proje geliştirdi. Proje kapsamında, engellilerin, Tüketici Hakları için Uluslararası İşbirliği Ağı oluşturulması hedefleniyor.

Amaç; engellilerin ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlere herkesle eşit haklarda erişimini sağlamak… Eğitim, sağlık, istihdam gibi temel konuların yanı sıra, kültür, eğlence, spor gibi faaliyetlerine yönelik engellilerin tüketici haklarını koruma altına almak, mal ve hizmetlerin engelliler için erişilebilir olmasını sağlamak.

Projede, Engelliler Konfederasyonu ve Tüketici Hakları Derneği ile Bulgar Ulusal Aktif Tüketiciler Derneği ve Bulgaristan Görme Engelliler Spor Federasyonu yer alıyor. Proje kapsamında sanatçıların desteğiyle bir video hazırlandı. Videoda, engellilerin tüketici hakları için topluma duyarlılık çağrısı yapıldı.

# sağlık # türkiye # türk # istihdam # eğitim # bulgaristan # engelli # Uluslararası # tüketim # engelli vatandaş # tüketici hakları # hak