Tüm yurt Ata'sına koştu

Bugün 19 Mayıs... 96 yıl önce bugün, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktı ve milli mücadelemizi başlattı. Bugün ise yurttaşlar sabahın ilk saatlerinde Ata'sına koştu. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta coşkuyla başladı. Meşaleler yakıldı, halk oyunları oynandı, çelenk bırakıldı. İşte Türkiye'den 19 Mayıs kutlamaları...

Tüm yurt Ata'sına koştu

Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı. 19 Mayıs 1919'da milli mücadelenin ilk ateşini yaktı.

96 yıl sonra bugün yurttaşlar mücadele gününü unutmadı. Yurdun dört bir yanında meşaleler yakıldı, halk oyunları oynandı, gençler Ata'nın huzuruna çelenk bıraktı.

Denizlili yurttaşlarda uyanır uyanmaz Ata'sına koştu. Askeri bando takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı. Çocuklar beyaz kıyafetleri ve Türk bayrakları ile Ata'nın huzuruna çıktı.

İzmir'de de kutlamalar gençlerin gösterileriyle başladı. Kenti bayram coşkusu sardı.

Samsun'da ise kutlamalar Atatürk'ün karaya ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi’nde yapıldı. Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, genç askerlerin ellerinde karaya çıkarıldı. Denizciler karacılara bayrağı teslim etti ve tören başladı.

Ardından halk oyunları eşliğinde coşkulu anlar yaşandı. Gençler, marşlar eşliğinde spor gösterileri yaptı.

Tekirdağ'da kutlamalar dün akşam saatlerinde başladı. Yüzlerce yurttaş ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüyüş yaptı. Yöresel halk oyunları oynandı. Yurttaşlar yürüyüşün ardından Yüksek Sadakat konseri ile coştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de bayram coşkuyla kutlandı. Gençler Türk bayrakları ve Kuzey Kıbrıs Bayraklarını yan yana taşıdı.

Güneydoğu'ya da bayram coşkusu hakimdi. Diyarbakır'da bayram yöresel halk oyunlarıyla kutlandı. Türkiyenin doğusuyla batısı halk oyunlarıyla kucaklaştı.

Bursa'da kutlamalar Işıklar Askeri Hava Lisesi Jazz grubunun kurduğu bando takımıyla renklendi. Yüzlerce yurttaş, bando eşliğinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

ulusalkanal.com.tr