F tipi örgütün, pilotları "uçamaz" raporu ile tasfiye ettiği ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde peş peşe yaşanan pilot istifalarının arkasından F tipi örgüt çıktı. Örgütün, bir dönem TSK'daki pilotları tasfiye etmek için pilotlara "uçamaz raporu" verdiği ortaya çıktı. Raporu veren doktorların da yine F tipi örgüte yakın isimler olduğu belirlendi.

F tipi örgütün, pilotları "uçamaz" raporu ile tasfiye ettiği ortaya çıktı

F tipi örgütün, hava hastanelerindeki doktorları pilotlara "uçamaz" raporu verdi, TSK'da yıllık muayenelerden geçemeyen 500’ü aşkın pilot bu gerekçeyle sistem dışına itildi.

TSK'ya kendi elemanlarını sokmak isteyen F tipi örgütün tasfiye operasyonunu Balyoz tertibinde hedef alınan emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, "Ağacın Kurdu, TSK'de Şakirtlerin İşgali mi? Fethullah'ın Askerleri" başlıklı kitabında anlattı.

Kitaba göre, orduda kritik birimleri ele geçirmeyi amaçlayan örgüt, subayları sağlık raporlarıyla tasfiye etti. Hava hastanelerindeki doktorlar eliyle savaş uçağı pilotları "uçamaz" raporu verilerek yer hizmetlerine çekildi.

Pilotlar daha çok Eskişehir ve Etimesgut Hava Hastaneleri'nin raporlarıyla sistem dışına itildi. Pilotlar en çok kalp-damar ve kardiyoloji bölümlerinin verdiği raporlarla elendi.

F tipi örgütün tasfiyesiyle 2008-2014 yılları arasında sistem dışına itilen pilot sayısının 500'ü aştığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# f tipi örgüt # pilotlar