Okula “Dersim“ adını verdiler

Tunceli ilinin ismini Dersim olarak değiştirme konusunda bir adım daha atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla Tunceli'de Öğretmen Lisesi'nin adı Tunceli Dersim Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Böylece "Dersim" adı Türkiye'de ilk kez bir devlet kurumuna verilmiş oldu.

Tunceli'de Öğretmen Lisesi'nin adı Tunceli Dersim Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Tunceli ismi üzerinden Cumhuriyet devrimlerini hedef alan kampanya bir başka boyuta taşındı. Tunceli ilinin ismini Dersim olarak değiştirmek için atılan adımlara bir yenisi eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla Türkiye genelindeki öğretmen liselerinin Anadolu Liseleri'ne dönüştürülmesi kararı sonrası, Tunceli Öğretmen Lisesi'ne yeni bir isim vermek için arayışa girdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, "Dersim" adının okula verilmesi kararlaştırıldı. Ancak komisyonun okula vermek istediği "Dersim" ismi, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce, politik bir isim olduğu gerekçesiyle kabul görmedi.

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girdiğini söyledi.

Bakanlığın girişimiyle devlet okuluna "Dersim" ismi verildi.

"Tunceli Dersim Anadolu Lisesi" tabelası, Bakanlığın talimatıyla okulun giriş kapısına asıldı. Bu şekilde "Dersim" adı Türkiye'de ilk kez bir devlet kurumuna verilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

# karar # tunceli # okul # milli eğitim bakanlığı # dersim