Lozan kutlamalarına sınırlama

ADD'nin Lozan Barış Antlaşması'nın yıldönümü için Anıtkabir'i ziyaret etmek istemesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Anıtkabir, dezenfekte işlemlerinin tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı. İzmir'de ise anma törenleri "Toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği" gerekçesiyle yasakladı.

Lozan kutlamalarına sınırlama

Atatürkçü Düşünce Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu Lozan’ın yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi. Ancak dezenfekte işlemleri nedeniyle ziyarete izin verilmedi.

Gerginlik yaşanması üzerine devreye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel girdi, Anıtkabir Komutanlığı ile görüştü. Dezenfekte işlemleri tamamlandıktan sonra heyet gecikmeli olarak Aslanlı Yol’dan Anıtkabir'e girdi.

İzmir Valiliği ise törenlere izin vermedi. Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümü nedeniyle İzmir'de yapılmak istenen tüm anma ve kutlama programlarını, 'Toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği' gerekçesiyle yasaklandı.

Buna rağmen Konak ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'na gelen ADD üyelerin basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama engellendi, Atatürk anıtına çelenk bırakan üyeler, alandan uzaklaştırıldı.

ulusal.com.tr

# add # anıtkabir