Altın madeninin ilginç hikayesi

Türkiye'nin altın varlığında en büyük sahası haline dönüşen maden sahasının hikayesi oldukça ilginç. Altın bulunan saha daha önce FETÖ'nün elindeydi. FETÖ'cü Koza Altın şirketinden alınan madenden şimdi 46 milyar liralık altın bulundu. Bilecik'teki rezerv bölge halkını da sevindirdi.

Altın madeninin ilginç hikayesi

Türkiye'nin altın varlığında en büyük sahası haline dönüşen maden sahasının hikayesi oldukça ilginç. Söz konusu maden sahasının 15 Temmuz Darbe Girişimine kadar FETÖ'nün elinde bulunan Koza Altın'a verildiği ancak şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine açılan dava sonrası geri alındığı ortaya çıktı.

Altın rezervi FETÖ'nün kasası Akın İpek'ten geri alınan arazide bulundu. O süreci Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz anlattı.

Uzun yıllar devam eden davalar 2019'un Aralık ayında sonuçlandı ve Gübretaş Maden Yatırımları 46 milyar lira değerdeki altın madenini Türkiye ekonomisine kazandırdı.

Altının çıkarılması için Gübretaş Maden Yatırımları tüm imkanlarını seferber ediyor. Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Genel Müdürlüğüne de Mahmut Karaman getirildi.

Söğüt ilçesinde çıkarılacak 6 milyar dolar civarında değere sahip 3,5 milyon onsluk kaynağın, ülke ekonomisine ve bölge istihdamına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

# türkiye # ekonomi # yatırım # maden # Altın # rezerv