İstanbul Valisi Yerlikaya açıkladı! İstanbul'da cuma namazı kılınacak cami ve mescitler belli oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan camiler yarın açılıyor. İlk cuma namazı cami bahçeleriyle, belirlenecek okul ve meydanların da olduğu alanlarda kılınacak. Ancak virüs nedeniyle camilerde abdest alınmayacak, herkes kendi seccadesini getirecek.

İstanbul Valisi Yerlikaya açıkladı! İstanbul'da cuma namazı kılınacak cami ve mescitler belli oldu

İki aylık aranın ardından camiler tekrar hizmete giriyor.

Kovid-19 salgınının Türkiye’de de yayılmasının ardından birçok tedbir alındı. Bunlardan biri de camilerde ibadete son verilmesi. Cemaatle toplu kılınan namazların risk yaratabileceği endişesiyle 16 Mart’ta camiler kapatıldı.

Normalleşme adımlarıyla birlikte de camiler 29 Mayıs Cuma günü açılıyor. Ancak tedbirler elden bırakılmayacak.

İlk etapta camilerde abdest alınmayacak. Şadırvan, abdest alma yerleri kapalı olacak. Maskesiz giriş yapılamayacağı gibi herkes kendi seccadesini getirecek.

Camilerde belirlenen mesafelerde saf tutulacak. Namaz çıkışlarında tokalaşma olmayacak. Cuma namazı içeride değil caminin bahçesinde kılınacak. Camilerde rahle, tespih ve ayakkabı çekeceği gibi ortak kullanım malzemelerine izin verilmeyecek.

Şehirlerdeki cami bahçelerinin cuma namazı için yeterli gelmemesi durumunda ise valilikler devreye girecek. Okul bahçeleri, futbol sahaları, park alanları ve meydanlarda namaz için yer belirlenecek.

Konuya ilişkin Ankara ve İstanbul valiliklerinden de açıklamalar geldi. Başkentte lise bahçeleri, spor ve pazar alanlarının cuma namazı için kullanılacağı açıklandı. İstanbul Valiliği de 3 bin 457 cami ile 264 mekânın hazırlandığını bildirdi.

Ayrıca İstanbul Valiliği cuma namazlarında her cami ve açık alan için en az 5 kişilik bir heyet oluşturulduğunu duyurdu. Heyetin, kurallara dikkat edilip edilmediği konusunda görev yapacağı belirtildi.

Listeye, "http://www.istanbul.gov.tr/ilimizde-cami-ve-mescitlerin- ibadete-acilmasi-basin-aciklamasi-2020-47" linkinden ulaşılabiliyor.

# istanbul # Ali Yerlikaya # cami # cuma namazı