Pakistan'dan ABD'ye Taliban çağrısı: ''Yenilgi şokunu kenara bırakıp Taliban'ı tanıyın''

Pakistan Başbakanı İmran Han’dan ABD’ye Afganistan çağrısı geldi. Han, “ABD, yenilginin şokunu kenara bırakarak Taliban'ı tanımalı” dedi.

Pakistan'dan ABD'ye Taliban çağrısı: ''Yenilgi şokunu kenara bırakıp Taliban'ı tanıyın''

ABD, Afganistan yenilgisinin şokunu bir kenara bırakmalı. Biden yönetimi Taliban’ı tanımalı. Afganistan’ın 9 milyar dolarını ABD teslim etmeli.” Pakistan Başbakanı İmran Han’dan ABD’ye bu ifadelerle çağrı yaptı. İngiliz Middle East Eye haber sitesine konuşan Han, Biden yönetiminin Taliban’ı tanımasını istedi.

- ABD, Afganistan'daki yenilginin şokunu üstünden atmalı. Washington, Afganistan'da iktidara gelen Taliban ile ilişkilerini resmileştirmeli. Taliban'ın istikrarlı idaresini desteklemeli.

ABD'nin 20 yıl önce başlattığı Afganistan işgaliyle Pakistan’ın çok yıprandığını belirten İmran Han, “on binlerce vatandaşımız öldü, savaşın sona ermesini ve daha fazla bedel ödemeyi istemiyoruz” dedi.

ABD’nin Afganistan hayallerinin su düştüğünü vurgulayan Pakistan Başbakanı, “Taliban kesin olarak Afganistan'da iktidara geldi. Taliban'ı dışlamak, ona yaptırım uygulamak Taliban'ı radikalleştirebilir, IŞİD de Afganistan'da güçlenebilir” uyarısı yaptı.

Taliban’ın halen ABD'nin ekonomik yaptırım listesinde bulunduğunu hatırlatan Han, Afganistan Merkez Bankası'na ait ama ABD'nin elinde olan 9 milyar dolar nakit paranın Taliban'a teslim edilmesini istedi.

# abd # Merkez Bankası # pakistan # taliban # Biden # çağrı # iktidar # yenilgi # İmran Han # Pakistan Afganistan