Kalkavan tahliye edildi

Fethullahçı Kalkavan ailesinin, Moda tasarımcısı Sinem Reyhan Yalçın’a çarparak ölümüne neden olduğu için 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan oğlulları Faruk Kalkavan tahliye edildi. Kalkavan denetimli serbestlikten faydalanarak 4 Şubat’ta serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kalkavan tahliye edildi

Gülen cemaati mensubu Kalkavan ailesinin, 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan oğulları Faruk Kalkavan, 1 buçuk yıl içinde tahliye edildi.

Moda Tasarımcısı Sinem Reyhan Yalçın, 14 Ocak 2008’de emniyet şeridinde beklerken Faruk Kalkavan’ın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Dava sürecinde, önce tutuklanıp, daha sonra tahliye edilince yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

9 Ağustos 2012’de telism olan Kalkavan 3 ay Ümraniye cezaevinde kaldı. Faruk Kalkavan, buradan Kartal Açık Cezaevi’ne nakledildi. Burada her gün dışarı çıkma imkânı olan Kalkavan toplam 1 buçuk yıl cezaevinde kaldı.

Kalkavan’ın 4 Şubat’ta denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edildiği öğrenildi.

Sinem Reyhan Yalçın’ın annesi Nazmiye Yalçın da, sesini duyurmak için gittiği Adalet Bakanlığı’nda önce tartaklanmış, daha sonra “hakaret” iddiasıyla 1 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Nazmiye Yalçın’ın cezası da denetimli serbestlik yasası kapsamına alındı.

Yalçın, “Ne acıdır ki kızımın ölümüne sebebiyet veren Kalkavan da denetimli serbestlik yasası kapsamında artık dışarıda. Adalet nerede?” diye isyan etti.

ulusalkanal.com.tr

# tahliye # Fethullah