Böyle özelleştirme görülmedi

Hükümet elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdi, bir de üstüne para verdi. Sayıştay'ın raporuna göre 171 milyon lira, özelleştirilen 10 şirketin kasasında yeni sahiplerine bırakıldı.

Böyle özelleştirme görülmedi

Hükümet elektirik dağıtım şirketlerini özelleştirmekle kalmadı, kurumların kasasındaki milyonlarca lirayı da şirketlerin yeni sahiplerine bıraktı.

Çarpıcı iddia Taraf Gazetesi'ne ait. Habere göre gerçekler, Sayıtştay'ın hazırladığı 2012 yılı TEDAŞ raporuyla ortaya çıktı.

TEDAŞ'ın raporunda Başkent, Sakarya, Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak, Trakya, Fırat ve Meram Elektrik enerji dağırım şirketleri incelemeye alındı. Özelleştirmeler sırasında şirktlerin hesabında toplam 171 milyn 300 bin lira bırakıldığı ortaya çıktı.

Bu paranın 15 milyon lirası Fırat Elektiriği alan Aksa Şirketi'ne bırakıldı. 30 milyon 200 bin lirası ise Meram Elektiriği alan Cengiz ve Alarko şirketlerine verildi.

Peki bu paraların devlete geri dönüşü mümkün mü? Sayıştay raporu, Hem Bakanlık Teftiş Kurulu hem de TEDAŞ'ın yaptığı incelemelere atıfta bulundu, para iadesinin mümkün olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# özelleştirme # hükümet # tedaş