Minik Arzu Ankara'ya gönderildi

Muş’un Malazgirt ilçesinde cilt kanseri, kemik erimesi ve başında ur olan Arzu’nun sağlık durumuna kayıtsız kalmayan Muşlu iş adamları, tüm sağlık masraflarını üstlendikleri kızı tedavi için Ankara'ya gönderdi.

Minik Arzu Ankara'ya gönderildi

Muş’un Malazgirt ilçesinde cilt kanseri, kemik erimesi ve başında ur olan Arzu’nun sağlık durumuna kayıtsız kalmayan Muşlu iş adamları, tüm sağlık masraflarını üstlendikleri kızı tedavi için Ankara'ya gönderdi.

Malazgirt ilçesinde cilt kanseri, kemik erimesi ve başında ur olan Arzu Kaya'nın sağlık durumunun İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından gündeme getirilmesinin ardından ilk olarak devlet yetkilileri her türlü yardım sözünü verdi. Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un ziyaret ettiği minik Arzu'ya, şimdi de Muşlu iş adamları sahip çıktı. Muş'ta süpermarket işletmeciliği yapan Mecit Soysal öncülüğünde bir araya gelen iş adamları, ilk olarak Arzu Kaya'yı ve ailesini Muş'a getirtti. Burada aileyle bir süre görüşen iş adamları, Arzu'nun tüm sağlık masraflarını üstlenme sözü verdi. Tedavisi yapılmak üzere Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileriyle görüşen iş adamları, Arzu ve babasını uçakla Ankara'ya gönderdi.

Tarifeli uçakla Ankara'ya gitmek üzere Muş Havalimanı'na gelen Arzu Kaya ve babası Enver Kaya'yı, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu ile iş adamı Mecit Soysal uğurladı. Burada İHA muhabirine açıklama yapan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, iş adamlarına teşekkür ederek "Çok örnek bir davranış sergilediler. Birçok iş adamımıza, hem Muş'a hem de Türkiye'ye örnek olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında biz Arzu'ya bundan önce de bundan sonra da elimizden gelen ne varsa yapacağız. Babadan tedavi süresince bizi bilgilendirmesini istiyoruz. Devlet olarak imkanlarımızın el verdiği her türlü desteği vereceğiz. Bu konuda devletimiz adına söz veriyorum" dedi.

Arzu'nun moralinin yüksek olduğunu ve bunun da çok önemli olduğunu vurgulayan Uyan; "Arzu'yu çok moralli gördüm. Bütün hastalıklarda moral çok önemli. İnşallah çok güzel haberlerle Muş'a dönecek. Devlet olarak, sosyal devlet anlayışıyla her şeyi muhakkak yapıyoruz ama iş adamlarımızın bu şekilde örnek davranış sergilemesinin takdir edilmesi gerekir. Tabi, bizim için her şeyden önemlisi Arzu'nun sıhhatine kavuşmasıdır. Biz de bunun bizzat takipçisi olacağız" diye konuştu.

Arzu'nun babası Enver Kaya da, iş adamlarına ve devlet yetkililerine teşekkür ederek; "Sayın kaymakamımız bizi ziyaret etmişti ve bize her türlü destek sözü vermişti. İş adamlarımız ve devletimizden Allah razı olsun. Her konuda bize destek veriyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Arzu ve babası Enver Kaya, uçakla Ankara'ya gitti.

NEJDET ARMAĞAN/İHA

# Muş Malazgirt İlçesi # cilt kanseri # kemik erimesi # ur