Suriye seçimlerinde provokasyon hazırlığı

Suriye Arap Cumhuriyeti 26 Mayıs'ta sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Beşar Esad haricinde 2 aday daha yarışacak. Seçim öncesinde Rusya Dışişleri, El Nusracı militanların kimyasal silahlarla provokasyon hazırlığında olduklarını bildirdi.

Suriye seçimlerinde provokasyon hazırlığı

SuriyeArapCumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım başladı.

26 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde Beşar Esad'ın yanı sıra Abdallah Saloum Abdallah ve Mahmoud Ahmed Marei yarışacak.

Seçim öncesi yapılan mitinglerde Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a halkın ilgisi büyük. Şam ve farklı kentlerdeki Esad mitinglerine yüz binlerce Suriyeli katılıyor.

Coşkulu mitinglerde Cumhurbaşkanı Esad'a destek Suriye'yi hedef alan emperyalist ülkelere tepki gösteriliyor.

ABD'nin seçimleri reddetmesiyle beraber muhalif gruplardan seçimleri tanımıyoruz açıklamaları geldi.

Gözlerin çevrildiği seçim öncesi Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'teki teröristlerin kimyasal provokasyon hazırladıklarını söyledi:

- Çok güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre Suriye topraklarında faaliyet gösteren El Nusra terörist grubu, sözde insani yardım çalışanları Beyaz Baretliler’in dahil olduğu bir senaryo üstünden zehirli maddeler kullanacakları yeni bir provokasyonun hazırlığını yapmaktadır. Elimizdeki bilgiye göre şu anda ülkenin kuzeyindeki İdlib gerilimi azaltma bölgesinde bir araya topladıkları kimyasal maddeler, sivillere karşı kullanılacak.

# abd # rusya # suriye # terör # cumhuriyet # terör örgütü # seçim # arap # mariya zaharova # zaharova