19 Ocak: F tipi örgüt tarafından hedef alınan Gazi Albay Kırca ve Hrant Dink'in ölüm yıl dönümü

19 Ocak F tipi örgütün iki ayrı kumpas cinayetini birleştirdi... Gazetesi Hrant Dink 2007'de, Terörle mücadelenin kahramanlarından Gazi Albay Abdülkerim Kırca ise 2009'da tertiplerle hayatlarını kaybetti. Dink ve Kırca'yı ölüm yıl dönümlerinde buluşturan F tipi kumpaslarla Türkiye hedef alındı...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve emekli Gazi Albay Abdülkerim Kırca... Tertip, iftira ve operasyonlarla F tipi örgütün suç hanesine yazılan cinayetler iki ismi 19 Ocak'ta buluşturdu...

Gazeteci Hrant Dink 2007'de kumpaslara yol vermek planlanan suikastle öldürüldü. Tipik bir gladyo cinayetiyle F tipi örgüt yargı, polis ve ordu içindeki yapılanmasının zirve çağını yaşadı. Hemen ardından tertiplerin düğmesine basıldı, Türkiye 2014'e kadar sürecek kumpaslar dönemine girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri de kumpasçıların ilk hedefleri arasındaydı. Terörle mücadelenin kahraman subaylarından biriyken PKK kurşunuyla tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kırca, bir PKK itirafçısının iftiralarıyla katil ilan edildi.

Özel Kuvvetlerin seçkin subaylarından Abdülkerim Kırca; F tipi örgüt yapılanmasının bir numaralı hedefi haline geldi. 17 ve 19 Ocak 2009'da Star Gazetesi, PKK itirafçısının yalanlarını peş peşe manşetine taşıdı. Fethullah Gülen, hükümet ve neoliberal medya 3 gün içinde Kırca'yı hain ilan etti. O günlerde televizyonlar ana haberlerine Kırca ile başlıyor, haber programlarında da ilk gündem maddesiydi. Gazi albay bu durumu gururuna yediremedi. Silahını şakağına dayadı, peşi sıra tetiğe bastı.

Terörle mücadele önemli görevler üstlenen, Gazi Kırca 2004'te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, tarafından "Devlet Övünç Madalyası" ile onurlandırılmıştı. F tipi örgütün devlet bürokrasisindeki etkinliği bitme aşamsında gelince tertipler de aydınlanmaya başladı. Fethullah Sicilli Polis Şefi Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte istihbaratçıları Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu tutuklandı.

F tipi örgütün Emniyet İstihbaratında yasa dışı bir büro kurduğu ve Ergenekon, Zirve Yayınevi Cinayeti, Poyrazköy ve Balyoz kumpaslarının bu büroda hazırlandığı belirlendi.

Cumhuriyet Savcının hazırladığı iddiname ile F tipi örgüt hakkındaki ilk cinayet davası açıldı.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # f tipi örgüt # 10 ocak