Eğitim çalışanlarına aşılama başlıyor

Yaş sınırlaması olmaksızın tüm öğretmenler ve eğitim çalışanlarının aşılanması başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk aşı randevularının sisteme tanımlandığını açıkladı. Dünyada ise aşı özellikle Afrika'da aşı krizi yaşanıyor. Tam 230 eski siyasi lider, G7 ülkelerinin liderlerine aşılama ile ilgili mektup gönderdi. Düşük gelirli ülkeler için çağrı yapıldı.

Eğitim çalışanlarına aşılama başlıyor

Aşı takvimi haziranda hızlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye, aşılamada 30 milyon dozu aştı.

ES//

Yeni grupların aşılaması da başladı. Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimcilerin aşı randevularının açıldığını duyurdu.

Yaş kriteri olmadan tüm öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılanıyor.

Öte yandan aralarında 100'den fazla eski cumhurbaşkanı, başbakan ve dışişleri bakanı olan 230 dünya lideri, G7 ülkelerinin liderlerine mektup gönderdi.

Eski liderler, düşük gelirli ülkeleri Kovid-19'a karşı aşılamak için gereken 66 milyar doların üçte ikisini ödemeye çağırdı.

Mektupta, "2020 yılı küresel işbirliğinin başarısızlığına tanık oldu, ancak 2021 yeni bir çağın habercisi olabilir. Herkes her yerde güvende olana kadar hiç kimse koronavirüs konusunda güvende değil" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu mektupta, "G7 ve G20’nin düşük ve orta gelirli ülkeler için aşıları kolayca erişilebilir hale getirmesi bir hayır işi değil, her ülkenin stratejik çıkarınadır" denildi.

Mektubu imzalayanlar arasında eski İngiltere Başbakanları Gordon Brown (Gordın Bıraovn) ve Tony Blair (Toni Bıleır), eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon (Ban Ki-mun) da var.

Almanya'da ise aşı önceliği sıralaması kaldırıldı. Ülkede bugünden itibaren 12 yaş üzerindeki herkese herhangi bir öncelik sıralaması olmadan koronavirüs aşısı olma imkanı getirildi.

Rusya'nın Sputnik V aşısı da dünyaya umut olmaya devam ediyor. Slovakya, Sputnik V aşısı ile Kovid-19'a karşı halkı aşılamaya başladı. Böylece Avrupa Birliği'nde bu adımı atan ikinci ülke olarak kayıtlara geçti.

# haber # eğitim # gündem # Ziya Selçuk # eNabız # aşılama # Milli Eğitim Bakanı # Toplu aşılama