2016 daha zor geçecek

Turizm sektörünün önde gelen isimleri Antalya'da bir araya geldi. Gündemlerinin ilk maddesi Rusya ile yaşanan krizdi. Turizmciler, 2016 yılının daha zor geçeceğini söyledi.

2016 daha zor geçecek

Turizm sektörünün Türkiye'deki en büyük buluşması Antalya'da yapıldı. Gündem Rusya krizi oldu.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi başladı. Kongreye Türkiye ve dünyadan çok sayıda turizmci katıldı.

Sektör temsilcileri endişeli. Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman 2016'nın daha zor geçeğini söyledi.

Rusya, krizden sonra vatandaşlarına "ülkenize dönün çağrısı" yapmıştı. Hacısüleyman, "Rusya vatandaşlarıyla bugüne kadar nasıl birlikte yaşandıysa, bugünden sonra da birlikte yaşanacağını" söyledi.

Hacısüleyman, Rusya'nın Türkiye'ye getirdiği seyahat engelinin kısa sürede kaldırılmasının, her iki ülkenin lehine olacağını belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da Rusya ile bağların kopmayacağanın altını çizdi ve siyasilere seslendi: "30 milyar doların üzerine ekonomik bağ var. Kopmayzı beraber yaşadık. Bu işi bize bıraksalar hemen çözülür."

ulusalkanal.com.tr

# rusya # turizm # rus uçağı # rusya krizi # Türkiye Otelciler Federasyonu