KKTC'de havalimanı ismi tartışılıyor: Ercan havalimanının adı değişecek mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni inşa edilen havalimanına Doktor Fazıl Küçük'ün adının verilmesi gündemde. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da konuya sıcak baktığı ifade ediliyor. Şehit Yüzbaşı Ercan'ın adının ise Geçitkale'ye verilmesi planlanıyor.

KKTC'de havalimanı ismi tartışılıyor: Ercan havalimanının adı değişecek mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni havalimanı inşası, isim tartışmasıyla gündeme geldi.

KKTCCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük ile yaptığı görüşmede, yeni havalimanının adının Dr. Fazıl Küçük havalimanı olabileceğini söyledi.

Ersin Tatar, kullanıma kapanacak olan Ercan Havalimanı'nın adının ise Geçitkale Havalimanı’na verilebileceğini ifade etti. Tatar konuyu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüştüğünü belirtti.

Ulusal Kanal'ın KKTC Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Tatar, yeni havalimanına Dr. Fazıl Küçük'ün isminin verilmesine sıcak bakıyor ancak konu Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmiş değil.

Öte yandan konu KKTC içinde de tartışma yarattı. Şehit Pilot Yüzbaşı Ercan'ın oğlu Hakan Ercan ve kızı Canan Ercan Çelik, isim değişikliği ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a CİMER aracılığıyla mektup yazdı.

Mektupta, “Arzumuz şehit eden babamızın adının KKTC Havalimanında yaşatılmasıdır. Bu konuda desteğinizi beklemekteyiz.” denildi.

# açıklama # cumhurbaşkanı # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # inşa # fazıl küçük # havaliman # Doktor Fazıl Küçük # ı Ersin Tatar # Geçitkale