MEB'den öğrencilere ek kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanlığı, kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı. Bu kapsamda her ayın ilk haftası, 'destek paketi' açıklanacak. İlk paket, bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

MEB'den öğrencilere ek kaynak desteği

Eğitimde ek ders kitabı tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir karar imza attı. Kaynak çeşitliliğini arttırma yönünde adım atan bakanlık, her ayın ilk haftası destek paketi açıklayacak.

İlk destek paketi, bakanlığın internet sitesinde erişime açıldı. Pakette, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde 5 bin soruluk yardımcı kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve uzaktan eğitimdeki öğrenme kayıplarının telafisi amaçlanıyor.

Bakanlık ilk kez 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için elektronik ortamda etkileşimli sorular yayımladı. Ayrıca 8. Sınıf öğrencileri için güncellenmiş LGS örnek soru kitapçığı da destek paketinde yer aldı.

İhtiyaç duyan öğrenciler, Milli eğitim il müdürlüklerine müracaat ederek materyallere basılı olarak da ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kaynak paketinin içeriğini çeşitlendirerek arttıracaklarını söyledi.

Veliler, bazı okullarda öğretmenlerin yardımcı kaynak talep ettiğini ve maliyetin yüksek olduğunu belirterek çağrıda bulunmuştu.

# eğitim # öğrenci # milli eğitim bakanlığı # meb # kitap # kaynak