Hükümlü komutanlardan AYM'ye çağrı

CHP Cezaevi Komisyonu, Mamak Askeri Cezaevi'ndeki 12 Balyoz ve Askeri Casusluk hükümlüsü komutanı ziyaret ederek rapor hazırladı. Raporda görüşü alınan komutanlar, Anayasa Mahkemesi'nin bir an önce başvurularını kabul etmesi çağrısında bulundu. Mahkemenin Twitter kararının hızına dikkat çeken komutanlar, "Amerikan kuşunu uçurdular, Türk kuşunu kim uçuracak?" diye sordu.

Hükümlü komutanlardan AYM'ye çağrı

CHP'nin beş milletvekilinden oluşan Cezaevi Komisyonu, Mamak Askeri Cezaevi'ndeki Balyoz ve Askeri Casusluk hükümlüsü 12 komutanla görüştü. Heyet, komutanların anlatımlarını rapor haline getirdi.

Komutanlar, Anayasa Mahkemesi'nin başvuruları bir an önce karara bağlaması çağrısında bulundu. Mahkemenin Twitter kararının hızına dikkat çeken komutanlar, "Dosyalarımız 6 aydan beri bekliyor" dedi. "Amerikan kuşunu uçurdular, Türk kuşunu kim uçuracak?" diye soran komutanlar, Hava ve Deniz Kuvvetleri personelinin durumuna dikkat çekti.

Raporda komutanların Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili eleştirileri de yer aldı. Komutanlar, "Özel'in karacılara sahip çıkması, karacı olmasından değil Balyoz ile ilişkilendirilme ihtimalini ortadan kaldırmak içindir" ifadelerini kullandı. Raporda, "Şu an 235 tutuklu ve hükümlüden 13'ü Kara Kuvvetlerinden... 12'si emekli sadece 1'i muazzaf askerdir" denildi.

Komutanlar, özellikle Donanma Komutanlığı'na 5 Nolu harddiski yerleştirenlerin bir an önce bulunmasını istedi. Genelkurmay'daki kumpas soruşturmasında somut ilerleme yaşanmaması eleştirildi. Komutanların AKP hükümetini, "Paralel devlet parelel örgüt dediler, bunun mağduriyetini seçimlerde en iyi şekilde kullandılar" sözleriyle eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

# chp