108 şüpheliden yalnızca 7 kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarda 159 eylemci gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, şüphelilerden 98'inin serbest bırakıldığını açıkladı. Valilik eylemcilerin 102'sinin Boğaziçi Üniversitesinde okumadığını duyurdu. Türk polisinin söylemediği ''Aşağı bak'' ifadesi üzerinden ise FETÖ ve PKK hesapları sosyal medyada kışkırtma başlattı. Kışkırtmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

108 şüpheliden yalnızca 7 kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylar, Kabe fotoğrafının yere serildiğini gösteren görüntülerin ardından LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü'nün kapatılmasıyla yeniden alevlendi. Çoğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmayan eylemcilere müdahale gecikmedi. İstanbul Valiliği, 159 şüphelinin gözaltına alındığını, konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Eylemcilerden 98'i, İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakıldı.

Üniversiteye Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler protestolara başlamıştı. Kabe'nin hedef alındığı kışkırtma sonrası İstanbul Valiliği salgın gerekçesi ile gösteri ve yürüyüşleri yasaklamıştı. Yasağa rağmen yürüyüş yapmak isteyen eylemcilere polisin yaptığı müdahale tartışma yarattı. Sahte sol örgütlerin başını çektiği gruplar, polisin söylemediği ''Aşağı bak'' sözleri üzerinden kışkırtma başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından ''#AslaAşağıBakmayacağız'' etiketiyle bir paylaşımda bulundu.

FETÖ'ye ve PKK'ya yakın hesaplarla birlikte siyasilerin de destek verdiği kışkırtma paylaşımları ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Türk Polis Teşkilatı hesabından yayımlanan mesajda ''Yalan’dan bir Slogan... Aşağı bak yalan, aşağıdan doğru, polisimiz pandemi ortamında sadece yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor.'' denildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara tepki göstererek, ''Tuzağa düşmeyin'' uyarısında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü'nün Rektör Bulu'nun kararıyla kapatıldığını duyurdu. Altun, ''Kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur'' dedi.

Öte yandan 108 şüpheliden 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 şüphelinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği öğrenildi. Açıklama İstanbul Valiliği'nden geldi. Buna göre; 159 şüpheliden 102'si Boğaziçi Üniversitesinde okumuyor.

Ayrıca Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle gözaltına alınanlardan 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu tespit edildi.

# fetö # pkk # öğrenci # şüpheli # İstanbul Valiliği # Boğaziçi Üniversitesi # boğaziçi # Eylemci # lgbti