Mevlüt Çavuşoğlu KKTC'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine önemli bir çalışma ziyareti yapacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşecek Çavuşoğlu'nun gündeminde "Enonis" krizi ile tıkanan Kıbrıs müzakereleri var.

Mevlüt Çavuşoğlu KKTC'ye gidiyor

"Enosis" kriziyle taraflar arasındaki gerginlik artarken Ankara Kıbrıs temaslarına başlayacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 20 Şubat Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine önemli bir çalışma ziyareti düzenleyecek.

Temaslarına 21 Şubat Salı günü başlayacak Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ana gündem maddesi tıkanan Kıbrıs müzakereleri olacak.

Bu kapsamda Çavuşoğlu, saat 12.30'da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek. Ardından, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu saat 16'da da kameralar karşısına geçecek. İkili gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Öte yandan, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Rum tarafının Enosis kararıyla ilgili, Birleşmiş Milletlere mektup yazdı.

Siber mektupta, "Kıbrıslı Türklerin varlığını ve kimliğini yok sayan “Enosis”in halkımıza hangi tarihsel gerçekleri çağrıştırdığı herkesin malumudur" diye yazdı.

Meclis Başkanı, "Adanın Yunanistan'a bağlanmasını öngören referandumun ders olarak okutulması" kararını, Rum Meclis'inin geri çekmesi için Birleşmiş Milletleri göreve çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

# Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Mustafa Akıncı # Enosis # Hüseyin Özgürgün