Çarşı yargılanıyor

Çarşı Davası başladı, Çağlayan Adliyesi siyah beyaza büründü. "Darbe" suçlaması ile müebbet hapisleri istenen 35 Çarşı üyesi içeride savunmalarını yaparken, dışarıda da binlerce taraftartar onlara destek için tek yürek oldu.

Fotoğraflarla çArşı dava

Çarşı Davası başladı, Çağlayan Adliyesi siyah beyaza büründü. "Darbe" suçlaması ile müebbet hapisleri istenen 35 Çarşı üyesi içeride savunmalarını yaparken, dışarıda da binlerce taraftartar onlara destek için tek yürek oldu.

Çarşı davası başladı.

Haziran eylemlerinde "Darbeye teşebbüsle" suçlanan 35 Çarşı üyesi bugün Çağlayan Adliyesi'ndeydi.

13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma gergin başladı. Tartışmaların fitilini ateşleyen 25 kişilik salonda yaşanan izdihamdı. Avukatlar ve Mahkeme Başkanı Metin Tamirci arasında yaşanan tartışma sonrasında, duruşma büyük salona taşındı. Bu dakikalarda Çağlayan Adliyesi'nin içi Çarşı'nın marşları ve sloganlarıyla yankılandı.

Geç başlayan duruşmaya gün içerisinde iki kez ara verildi. Öğleden sonraki oturumda savunmaların alınmasında başlandı. (tamamlandı) İlk savunmayı Çarşı Liderlerinden Cem Akışkan yaptı. Akışkan, darbe suçlamalarını reddetti. 35 Çarşı üyesinden 6'sı iddianame kendilerine tebliğ edilmediği için savunma yapamadı.

Duruşmada zaman zaman tansiyon yükseldi. O anlardan biri, avukatların iddinameye konan bazı delilere itirazı sırasında yaşandı. Çarşı üyeleri hakkında yürütülen başka bir soruşturmaya ait tapelerin, iddianameye delil olarak konmasına Çarşı avukatları ititraz etti. Soruşturma hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan avukatlar, tapelerin iddianameden çıkarılmasını istedi. Mahkeme, talebi reddetti.

İçeride bunlar yaşanırken adliyenin dışı da siyah beyazdı.

Beşiktaşlı taraftarlar arkdaşlarına destek olmak için sabahın ilk ışıkları ile Çağlayan Adliyesi'ne akın etti, yollar trafiğe kapatıldı.

Haziran ayaklanmasının tüm renkleri kara kartallara destek için adliydeydi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları da formaları ile Çarşı ile kolkola girdi, marşlar söyledi.

İlk kez hakim karşısına çıkan 35 Çarşı üyesinin savunmasını yaklaşık 100 avukat yaptı. Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanan 35 Çarşı taraftarı hakkında müebbet hapis isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

# dava # beşiktaş # çarşı # gezi parkı # çağlayan # Haziran Direnişi