PKK elebaşlarından Murat Karayılan: ''Zorlanıyorsanız bırakın geri çekilin, yoksa imha olursunuz''

PKK elebaşlarından Murat Karayılan, Pençe itirafında bulundu. Türk ordusunun operasyonlarıyla PKK köşeye sıkışmış durumda. Karayılan, Sadece Irak'ın kuzeyinde değil, Suriye'de de zorlandıklarını anlattı.

PKK elebaşlarından Murat Karayılan: ''Zorlanıyorsanız bırakın geri çekilin, yoksa imha olursunuz''

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Harekatlarında etkili sonuçlar alınıyor. Mehmetçikteröristlerden temizlediği bölgelerde hummalı bir çalışma yürütüyor. Hakim ve stratejik tepelere kalıcı üs bölgeleri kuruluyor.

Özellikle de Türkiye'ye sızmaların yaşandığı noktalara kurulan üs bölgeleri sayesinde bölgede adeta kuş uçurtmayan Mehmetçiğin harekâttaki başarısı ve kararlılığı terör örgütünü paniğe sevk etti. PKK elebaşlarından Murat Karayılan'dan da Pençe Harekatı itirafı geldi.

"TÜRK DEVLETİ 6 YILDIR YENİ BİR KONSEPT UYGULUYOR"

Sadece Irak'ın kuzeyinde değil, Suriye'de de zorlandıklarını anlatan Karayılan, "Afrin, Resulayn, Tel Abyad gibi birçok alan Türkiye'nin hâkimiyeti altına girdi" dedi.

- Türk devleti 6 yıldır yeni bir konsept yürütüyor. Bölgede hâkimiyet kurup egemen bir devlet olmak istiyor. Bu konseptini de açık biçimde kimseden çekinmeden uyguluyor. Bu bizim için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bir yandan Suriye ile ilgili konseptini devreye sokarken, diğer yandan Kuzey Irak'ta büyük saldırılar, harekâtlar yürütüyor. Bu harekâtlarda da büyük bir teknik kullanıyor. Türk devleti artık operasyonlarını insan gücüne dayalı değil, tamamen teknik üzerinden yürütüyor.

"ZORLANIYORSANIZ BIRAKIN KAÇIN" TALİMATI

Karayılan "zorlanıyorsanız bırakın kaçın" talimatı da verdi.

- Bu bombardımanlar ve yoğun teknik karşısında orada 24 saat bile kimse duramaz. Bunu fark edince güçlerimize telsizle çağrı yaptık. "Bulunduğumuz noktalarda şayet zorlanıyorsanız, bırakın geri çekilin, yoksa imha olursunuz" dedik. Tonlarca bomba yağıyor her gün.

# mehmetçik # pkk # afrin # suriye # operasyon # terör # ırak # terörle mücadele # Pençe Yıldırım operasyonu # Tel Abyad # harekat # PKK Murat Karayılan # pence # resulayn # terörist PKK # terör operasyonları # Mehmetçik terör