YPG/PKK'dan CHP'ye 'tezkere' teşekkürü: ''CHP bize umut veriyor''

ABD'nin Suriye'deki kara gücü terör örgütü YPG/PKK'nın terörist elebaşı Mazlum Kobani'den CHP'ye teşekkür geldi. Sınır ötesinde terörle mücadeleye Meclis'te verdiği oyla karşı çıkan CHP ile görüşebileceklerini dile getiren Kobani, CHP'nin tavrının kendileri açısında 'umut verici' olduğunu belirtti.

YPG/PKK'dan CHP'ye 'tezkere' teşekkürü: ''CHP bize umut veriyor''

Türkiye'nin sınır ötesinde kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadele tezkeresine HDP ile birlikte Meclis'te verdiği oyla karşı çıkan CHP'ye terör örgütü YPG/PKK'dan teşekkür mesajı geldi.

Al-Monitor'den Amberin Zaman'ın sorularını yanıtlayan terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani kod adlı terörist “CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici” şeklinde konuştu.

"Bu arada Türkiye’de ilginç bir şey oldu. Ana muhalefet partisi CHP, Kürtlerle bir diyaloga, hatta 2019 yerel seçimlerinde görüldüğü üzere zımni bir ittifaka girdi." diyen Kobani şöyle devam etti:

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Irak Kürdistan bölgesine üst düzey bir heyet yolladı. Daha önemlisi meclise sunulan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ta iki yıl daha görev yapmalarını onaylayan tezkereye ilk kez “hayır” dedi.

İlk defa karşı çıktılar doğru. Erdoğan’ın etrafında mutabakat zayıfladı. AKP-MHP ittifakı da zayıfladı. Bir de uluslararası güçlerin böyle bir operasyona karşı durması CHP’yi cesaretlendirdi diyebiliriz. Bence CHP ilerideki seçimler için de hazırlık yapıyor."

"CHP HEYETİNİ DAVET EDEBİLİRİZ"

"CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya? sorusuna verdiği yanıtta Kobani, "Olabilir. Bence olumlu da olabilir." dedi.

Terörist elebaşı Mazlum Kobani, CHP'nin tutumunu 'olumlu' bulurken, uluslararası güçlerin YPG işgalindeki bölgelere yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP’yi Suriye tezkeresine “hayır” deme konusunda cesaretlendirdiğini belirtti.

CHP TEZKEREYE 'HAYIR' DEDİ, PKK TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan CHP'nin, HDP'nin çağrısıyla Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" oyu vermesi terör örgütü PKK'dan tam not aldı. Konuyla ilgili konuşan PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP'nin "evet" demesi halinde iktidar olma iddiasını sürdüremeyeceğini anladığını belirterek "Böyle düşünüyorsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır" dedi.

# chp # erdoğan # pkk # YPG # terör # tezkere # Kürdistan # Mazlum Kobani