Myanmar Devlet Başkanı, Mehmet Şimşek'in paylaşımını eleştirdi

Myanmar Devlet Başkanı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in paylaştığı sahte olduğu anlaşılınca da silmek zorunda kaldığı fotoğrafları eleştirdi. Suu Çii, o paylaşım için "farklı ülkeler arasında sorunlar çıkarmak ve teröristlerin çıkarlarını korumak için planlanmış büyük bir bilgi kirliliği buzdağının görünen yüzü" yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyada yer alan fotoğraflarının çoğunun yalan olduğunu açıkladı

Myanmar Devlet Başkanı, Mehmet Şimşek'in paylaşımını eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in attığı bu tivit Myanmar Liderinin eleştirilerinin hedefi oldu. Aung San Suu Çii, Arakan'daki krizle ilgili Şimşek'e tepki gösterdi.

Çii'nin yazılı açıklaması, Facebook hesabından yayınlandı. Büyük bir bilgi kirliliğinin olduğuna dikkat çeke Çii, Arakan olaylarının arkasında teröristlerin olduğunu söyledi. Çii, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Arakan'da çekildiğini iddia ederek 29 Ağustos'ta Twitter'dan paylaştığı ancak daha sonra başka ülkeden olduğunun anlaşılması üzerine sildiği fotoğrafları eleştirdi.

"MYANMAR'DAN ŞİMŞEK'E TEPKİ: Başbakan Yardımcısının yaptığı paylaşım gibi sahte bilgilerin, farklı ülkeler arasında sorunlar çıkarmak ve teröristlerin çıkarlarını koruma amacıyla planlanmış büyük bir bilgi kirliliği buzdağının sadece görünen yüzü."

Başbakan Yardımcısı Şimşek ise Çii'nin açıklamasına Twitter'dan yanıt verdi. Şimşek, "Çok yazık! Ülkesindeki katliamlara ve etnik temizliğe sessiz kalan Nobel ödüllü lider düzelttiğim twite sığınıyor" ifadelerini paylaştı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuştu.

Erdoğan, medyada yayılan fotoğrafların çoğunun yalan olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# Mehmet Şimşek # Myanmar