Vatan Partisi’nden İstanbul Barosu hakkında suç duyurusu

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, aynı zamanda İstanbul Barosu’na bağlı Avukat Zeynep Küçük,İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle hüküm kurulmuş olan Ebru Timtik isimli şahsa defalarca destek açıklaması yaptığı ve hukuka aykırı eylemleri nedeniyle işlem başlatılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Vatan Partisi’nden İstanbul Barosu hakkında suç duyurusu

Vatan Partisi, DHKP-C’li Ebru Timtik’in posterini binasına asan İstanbul Baro yönetimine suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu, partinin Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Zeynep Küçük yaptı. Küçük, Ebru Timtik'in geçmişindeki sabıkaları da tek tek anlattı.

Teröristin posteri binaya asıldı. Düzenlenen anma etkinliğiye terör örgütüne destek verildi. İstanbul Barosu yönetiminin bu tavrına en sert tepki de Vatan Partisi'nden geldi.

Vatan Partisi DHKP-C’li Ebru Timtik’in posterini binasına asan İstanbul Barosu hakkında suç duyurusunda bulundu. Sonra da İstanbul Çağlayan'daki adliye binası önünde açıklama yapıldı.

İstanbul Barosu’na tepki gösteren Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Zeynep Küçük, yapılanların teröre destek vermek olduğuna dikkat çekti.

DHKP-C'li avukatın kirli geçmişini gözler önüne seren Küçük, "Timtik'in üyesi olduğu örgütün talimatlarıyla açlık grevinde ölen bir terörist olduğunu" söyledi.

Ölen avukatın daha önce üst düzey bir terör yöneticisiyle birlikte yakalandığını belirten Avukat Küçük, Timtik’in Şehit Savcı Selim Kiraz’ın katilleriyle ilişkisi olduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

# ebru timtik # vatan partisi # istanbul barosu