ABD'de polise şok saldırı!

Amerika'da polisin iki siyahiyi öldürmesine karşı ülkenin bir çok yerinde protesto gösterileri düzenleniyor. Dallas'taki protestolar sırasında keskin nişancı tüfeğiyle polislere silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı da 5 polis öldü, 5 polis ile bir Amerika vatandaşı da yaralandı

ABD'de polise şok saldırı!

Amerika'da başta siyahi vatandaşlara karşı olmak üzere artan polis şiddeti ve ırk ayırımı protesto ediliyor.

Ülkenin bir çok bölgesinde protestolar yapılırken Dallas'taki Belo Garden Park’ta, gösteriler sırasında polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İki keskin nişancının 10 polisi hedef alması sonucunda 5 polis hayatını kaybetti ve 5'i polis olmak üzere 6 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi.

Çatışmalarla bağlantılı olduğu düşünülen 3 kişi gözaltına alındı. Bir kişinin de polislerle girdiği çatışmada kendisini vurduğu açıklandı.

Ayrıca New York'ta düzenlenen gösterilerde 40'a yakın kişi gözaltına alındı.

Amerika'da 2015 yılında polis kurşunlarıyla bin 186 kişi öldürüldü. Öldürülen bin 186 kişinin, 538’ini beyazlar, 328’ini siyahiler, 171’ini de Latin Amerikalı diğerlerininse Asyalılar ve Ortadoğululular oluşturuyor.

2016 yılının ilk yarısında ise Amerika polisi 561 sivili öldürdü.

SALDIRIYI O GRUP ÜSTLENDİ

Dallas'ta 5 polisin ölümüne sebep olan keskin nişancıların saldırısını 'Black Power Political Organizayion' adlı grup üstlendi.

The Sun'da yer alan habere göre grup, Facebook'ta yaptıkları paylaşımda daha fazla saldırının düzenleneceği konusunda da tehdit savurdu.

Öte yandan Alton Sterling'in polis tarafından öldürülmesinin ardından grubun intikam yemini ettiği de aktarıldı.

Paylaşımların ardından grubun hesabının Facebook'tan silindiği görüldü./Habertürk

# abd # polis # saldırı # siyahi # dallas # minnesota