Üretim çarkları borçla çevriliyor

Örtü altı üretimin en önemli merkezi Antalya’da üreticiler, tüm zorluklara rağmen çarkı çevirmeye çalışıyor. Yüksek girdi maliyetleri ve düşük ürün fiyatı üreticinin belini iyice büktü. Borçlanmadan üretemez hale gelen çiftçinin ürünü para etmiyor. Borçlar da ödenemiyor. Zor durumda olduğunu vurgulayan üreticiler, sorunlarına kalıcı ve kapsamlı çözüm bekliyor.

Üretim çarkları borçla çevriliyor

Üretim çarkını çeviriyorlar ama borçla… Maliyet ve gider arttıkça üretici daha da zorlanıyor. Kimi icralık oluyor, kimi borcunu borçla çeviriyor, kimisi de elinde avucunda ne varsa satıp, borcunu ödemeye çalışıyor.

Örtü altı üretimin en önemli merkezi Antalya’da üreticiler, tüm zorluklara rağmen kesintisiz üretim için var gücüyle çalışıyor.

Bir yandan da üreticiler, tarımsal üretimin kamburu girdi maliyetleri ile boğuşuyor.

Çiftçi, borçlanmadan üretemez hale geldi.

Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları yapılandırıldı. Bankalara olan borçlar ise kapsam dışında. Onlar bu borçların da kapsama alınmasını ve faizlerin silinmesi istiyor. Ama en çok da verdiği emeğin karşılığını görmeyi bekliyor.

Kalıcı ve kapsamlı çözüm isteyen üreticiler taleplerini Ulusal Kanal'a anlattı.

# antalya # faiz # üretici # maliyet # çiftçi # üretim # Tarım # borç # ödeme # örtü altı üretim # ürün fiyatları # borçlanma # tarım kredi kooperatifi