Zinde kalmak için canlı yayında egzersiz

Evde kalmak, Korona tehdidine karşı gönüllü karantinada olmak, bir çok kişide hareketsiz kalma, güçten düşme ve kilo alma kaygısı uyandırıyor. Akdeniz 60+Tazelenme Üniversitesi buna bir çözüm buldu. Canlı yayınla egzersiz uygulaması ile evde kalanların beden ve ruh sağlığının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Zinde kalmak için canlı yayında egzersiz

Korona Virüs'e karşı en etkili önlem evde kalmak. Peki salgından korunurken vücudunuzun hareketsizliğini ve buna bağlı rahatsızlıkları nasıl önlersiniz?

Akdeniz 60+Tazelenme Üniversitesi bu soruna hareketli bir çözüm buldu . Daralan alanlarda vücudunuzu zinde tutmanız için canlı yayında egzersiz uygulaması başlattı.

Japon uzman fizyoterapist Hiroşi Nakajima hareketleri kısıtlanan her yaştan yurttaşı etkin kılmak için gönüllü olarak, canlı yayında egzersiz eğitimi veriyor. Nakajima, "Egzersiz için illaki yürümek zorunda değilsiniz, otururken bile yapabileceğiniz birçok egzersiz var." diyor.

Kas ve dolaşım sisteminden, sindirim ve sinir sistemine kadar vücudun her noktasına iyi gelen hareketler enfeksiyona karşı da direnç sağlıyor.

Sizler de bu faaliyete evlerinizden dahil olabilirsiniz. Nasıl mı? Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, canlı egzersizlerin sosyal medya üzerinden tüm yurttaşlara açık olduğunu duyurdu.

ulusal.com.r

# koronavirüs # egzersiz