Emniyet terör dedi, savcılık dikkate almadı

Emniyet'in Redhack ile ilgili 40 sayfalık bir değerlendirme raporu yazdığı ortaya çıktı. Redhack'in terör örgütü olarak gösterildiği raporda, bu örgütün sekiz ayrı birimden oluştuğu iddiasına yer verildi. Savcılık ise terör suçu bulunmadığı gerekçesiyle dosyayı Bilişim Suçları Savcısı'na gönderdi.

Emniyet terör dedi, savcılık dikkate almadı

Emniyet'in Redhack ile ilgili değerlendirme raporu hazırladığı ortaya çıktı. 40 sayfalık rapor, savcılığa gönderildi.

Raporda, Redhack terörörgütü olarak gösterildi. Emniyet, Redhack'in kapitalizm, emperyalizm, faşizm ve feodalizm karşıtı bir örgüt olduğunu belirtti. Raporda, örgütün sekiz ayrı birimden oluştuğu iddia edildi.

Redhack'in bin 252 internet sitesine saldırı gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen raporda, "Halkı sokağa dökmeye çalıştılar" iddiası da ortaya atıldı. Bu iddiaya Redhack'in sosyal medya paylaşımları delil olarak gösterildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesiyle yetkili Ankara savcılığı ise Emniyet'in bu yazısını dikkate almadı. Savcılık, Redhack'in eylemlerinin terör suçu oluşturmadığı gerekçesiyle dosyayı bilişim suçları savcısına gönderdi.

Sanatçı Barış Atay'ın da gözaltına alındığı Redhack operasyonu hakkında ilginç bir skandal da gazetelere yansıdı. Barış Atay, Duygu Gürses ve Emrah Ayırtır için alınan 21 Kasım tarihli kararda, arama tarihi olarak 22-24 Ağustos 2013 tarihleri arası gösterildi.

Öte yandan Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 kişinin gözaltı süreleri 1 gün uzatıldı.

ulusalkanal.com.tr

# rapor # terör # örgüt # çete # redhack # emniyet # savcılık