Sultanahmet'te 'Karadul' iddiası

Sultanahmet'te 1 polisin şehit olduğu intihar saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının Rusya'daki bombalama eylemlerini gerçekleştiren Karadullar örgütü üyesi olduğu iddia edildi.

Sultanahmet'te 'Karadul' iddiası

İstanbul Sultanahmet'te 1 polisin şehit olduğu intihar saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının Rusya'daki bombalama eylemlerini gerçekleştiren Çeçen gruba ait "Kara dullar" olduğu iddia edildi. Bu iddiayı Fox Haber Müdürü Ercan Gün canlı yayında açıkladı.

Gün, "Bu eylemin arkasında uluslararası bir örgüt var. Bu örgütün adı 'Karadullar' örgütü. Rusya'da bir çok eyleme imza atmış bir örgüt bu. Selefi yapılanma üzerinde duruluyor. İstihbarat birimleri saldırıyı yapan kadının Çeçen uyruklu olduğunu belirtiyor. Bunlar hep Rusya'da eylem yapmıştı. Bu kez neden Türkiye'de yaptıklarına dair bir bilgi yok. Bu Türkiye'nin bugüne kadar karşılaştığı eylemlerin dışında bir eylem. Karadullar siyah kıyafetler giyer. Bu intihar bombacısının üstündeki kıyafet de siyahtı." diyerek saldırganın kimliğiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler

Taksicinin açıklaması

İntihar saldırısını gerçekleştiren kadını Sultanahmet'e getirdiği iddia edilen ticari taksi sürücüsü, saldırganla ilgili emniyete ifade verdi. İfadesinin ardından basın mensuplarına kısa açıklama yapan sürücü "benim taksi ile geldi. Bir kişiydi. Rusça konuşuyordu. Rus olduğunu söyledi" ifadesini kullandı.

Elif Sultan Kalsen'in ailesinin avukatı: O ceset Elif Sultan'a ait değil

Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan aile adına gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek “İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" dedi.

DHKP-C çağrısını iptal etti

Sultanahmet’te yapılan saldırıyı internet sitesi üzerinden yaptıkları açıklama ile “biz yaptık” diyen terör örgütü DHKP-C Adli TIP önüne yaptığı çağrıyı iptal etti. Örgüt yaptığı açıklamada “Adli Tıp önü ve Cevahir AVM önüne çağrı yapmıştık fakat şu an itibariyle yaptığımız bütün eylem çağrılarını iptal ediyoruz. Programımızla ilgili kısa süre içerisinde bilgi vereceğiz.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ercan gün